Naar inhoud
Anton en Josje varen in hun sloep

Sloep varen met Anton en Josje

Anton en Josje ruilden, na jarenlang gezeild te hebben, hun zeilboot in voor een sloep. In een video vertellen ze erover. En ze geven handige tips.

Van zeilboot naar sloep

Anton en Josje hebben jarenlang een eigen zeilboot gehad. Twee jaar geleden hebben ze deze ingeruild voor een sloep. Deze boot kost veel minder tijd en energie. Maar ze gaan nog steeds met erg veel plezier het water op.

‘’We zijn allebei 80 jaar oud, maar voelen ons helemaal niet zo.’’

 

Anton en Josje
Een sloep wordt uit de loods gevaren

Aanleggen bij een restaurantje

Josje en Anton hebben alle tijd van de wereld: ze zijn al twintig jaar met pensioen. Met hun zeilboot zijn ze eens via België en Frankrijk naar Engeland gevaren. Dat was een fantastische reis. 

Met de sloep die ze nu hebben varen Josje en Anton geregeld door de grachten van Leiden. De boot heeft een kleine draaicirkel, waardoor ze hem makkelijk bij een restaurantje aanleggen voor een kop koffie. Op deze sloep maken ze mooie herinneringen met hun kinderen en kleinkinderen.
 

De bootverzekering die bij je past

Of je nou een zeilboot, een sloep of een groot schip hebt: de FBTO Bootverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Nieuwsgierig naar onze bootverzekering?

Gerust het water op

Heb jij net als Josje en Anton een boot en wil je met een gerust hart het water op? Kies dan net als hen voor de FBTO Bootverzekering.
Bereken meteen je premie

Tips van Anton en Josje

  • Als je een boot wil kopen is het belangrijk om je vaargebied te bepalen. Op open water is een zeilboot interessanter dan een sloep. Wil je rivieren op, dan moet de boot snel kunnen varen.
  • Heb je weinig tijd? Kies dan voor een onderhoudsvrije polyesterboot. Ben je handig en heb je voldoende tijd? Dan zou je voor een houten sloep kunnen kiezen.
  • Zoek een overdekte ligplaats voor je (houten) sloep. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk. Ook hoef je dan het hout niet af te dekken als bescherming tegen de zon.

Misschien vind je dit ook interessant...