Naar inhoud
Man kijkt lachend naar drones die bloemen zaaien voor plukdedag.

FBTO Zaaidrones voor kleurrijker Nederland

Met kleur om je heen voel je je vrijer. Daarom zaait FBTO kleurrijke wilde bloemen in heel Nederland.
27 maart 2023

Overal in Nederland kleurrijke wilde bloemen 

FBTO is begonnen met het zaaien van wilde bloemen boven Nederland. Met een zwerm computergestuurde drones wordt in heel Nederland systematisch ingezaaid. Vooral bij grasvelden en langs wegen. FBTO zorgt hiermee voor een kleurrijker Nederland.

Kleur draagt bij aan vrijheidsgevoel

FBTO deed onderzoek naar het vrijheidsgevoel van Nederlanders. Daaruit bleek dat meer kleur in de leefomgeving hier sterk aan bijdraagt. Vorig jaar werd daarom gestart met het zaaien van kleurrijke wilde bloemen. In Friesland werd 10.000 ㎡ ingezaaid langs de A32 bij Wirdum.

Honderden drones boven iedere provincie

Dit jaar willen we het groter aanpakken. We zetten honderden drones in om systematisch door heel Nederland te zaaien. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met tuinen van mensen en grond van boeren. De intelligente software zorgt ervoor dat er gezaaid wordt in alle provincies.

Zeeland straks in 1 dag helemaal ingezaaid

"Uit ons onderzoek blijkt dat Nederlanders een sterke behoefte hebben aan meer kleur, positiviteit en het gevoel van vrijheid. Daarom zijn we gestart met het zaaien. Het bijvullen van de drones gaat nu nog handmatig, maar straks gaat dit óók automatisch. We kunnen nu dagelijks gemiddeld 100 hectare zaaien, maar binnenkort kunnen we een provincie als Zeeland in één dag inzaaien", vertelt FBTO. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de voorlopige planning om dat volgende week zaterdag te realiseren. Meer informatie? Ga naar fbtoplukdedag.nl.

FBTO zet zaaidrones in voor meer kleur

Met kleur om je heen voel je je beter. Vrijer. Daar houden we van bij FBTO!

Misschien vind je dit ook interessant...