Naar inhoud
weer aan de slag

Na jaren weer aan de slag: bij FBTO!

10 mensen, 10 contracten... bij FBTO. Deze week kregen 10 mensen een contract om zo aansluiting te vinden bij de arbeidsmarkt.
18 december 2018
Een tijdje niet kunnen werken? Dan is het voor sommigen niet makkelijk om weer aansluiting te krijgen met de arbeidsmarkt. Hoe waardevol is het voor mensen die lastig een baan kunnen vinden, een kans krijgen op werk. En daarnaast ook nog ‘ns een erkend diploma verdienen?

10 enthousiaste mensen aan de slag

FBTO gelooft in de eigen kracht van mensen. En geeft mensen daarvoor graag de ruimte. Daarom kregen deze week 10 mensen een contract om bij FBTO aan de slag te gaan. We maakten er een feestelijk moment van! Samen met de mensen van Ocaro, het UWV en wethouder Friso Douwstra (economische zaken) van de Gemeente Leeuwarden.

Samenwerking

Sinds afgelopen zomer werkt FBTO samen met het UWV, de Vereniging van Friese Gemeenten en Ocaro. Ocaro is een organisatie met ruim 20 jaar praktijkervaring in het adviseren van klantcontactcenters. Na 3 werving- en selectiedagen startten bij FBTO op 17 september 14 gemotiveerde collega’s in Team Ocaro met het traject ‘Erkend Talent’.

Een gemixt team van 14 collega’s

Het is een gemixte groep van 14 mensen geworden. De collega’s zijn tussen de 20 en 60 jaar. Voor dit team is een opleidingsprogramma op maat gemaakt. Ruim 2,5 maand zijn deze collega’s volop bezig geweest met klantcontact. Daarnaast volgden ze 1 dag in de week de opleiding ‘Waardevol Klantcontact’.

Nét die extra stap voor de klant

De afdeling klantenservice is blij met de samenwerking. FBTO wil mensen met talent de mogelijkheid bieden waardevolle ervaring op te doen en terug te keren op de arbeidsmarkt. Mensen die juist een extra stap zetten en daardoor onze klanten goed kunnen helpen.

Teambuilding zorgt voor groei en kwaliteit

De nieuwe groep collega’s zijn erg enthousiast en helpen elkaar verder. Ieders talent wordt ingezet om als team te groeien en kwaliteit te leveren. Bij de start was het eerst lastig en een flinke omschakeling voor het team om de goede balans te vinden tussen werk en privé. In korte tijd deden ze enorm veel nieuwe indrukken op.

Erkend Talent

Omscholingstraject Erkend Talent is een initiatief van opleidingsbureau Ocaro. Via Ocaro behaal je binnen een jaar een erkend MBO3-diploma Waardevol Klantcontact. In dat jaar doe je werkervaring op. De opleiding gaat dan via Ocaro en mensen doen werkervaring op bij verschillende werkgevers in heel Nederland.

Misschien vind je dit ook interessant...