Naar inhoud
rijstijlverzekering slimme app

Rijstijlverzekering in slimme app

Alles regelen in een app. En geld terugverdienen met je rijstijl. Dat kan met de FBTO Rijstijlverzekering. Nieuwsgierig?
23 april 2019
FBTO lanceert vandaag een autoverzekering waarbij je als automobilist op basis van je rijgedrag geld kunt verdienen. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de FBTO Rijstijlverzekering in een slimme app.

Geld verdienen met je rijstijl

Echt anders in de FBTO Rijstijlverzekering is dat bij FBTO de automobilist de reguliere premie betaalt en dat hij op basis van het rijgedrag premie terug kan verdienen. Ook nieuw is dat de klant alles regelt in een app. Geen gedoe met stekkers en andere apparaten die in de auto gebouwd moeten worden.

Zelf kiezen hoe je wilt rijden

Met de FBTO Rijstijlverzekering, betaalt de klant gewoon dezelfde premie als de reguliere FBTO Autoverzekering. Met mooi rijden kan hij euro's terugverdienen. "Uit onderzoek bleek dat onze klanten zelf de keuze willen maken over hoe ze rijden", vertelt Rogier de Weerd, Senior Marketing Manager FBTO. "Kiest de klant voor mooi rijden, dan kan er geld verdiend worden. De klant krijgt het bedrag iedere maand teruggestort. Zo voelt het ook als echt verdiend geld."

De nieuwe verzekering werkt met een app

De FBTO Rijstijlverzekering meet de rijstijl met een app op de smartphone van de bestuurder. "Ook dit was een wens van onze klanten", vertelt Rogier. "Het installeren van een apparaat in de auto vinden klanten lastig en ingewikkeld. De FBTO Rijstijl app is gratis en makkelijk in gebruik. Bovendien heeft een app meer mogelijkheden om rijgedrag te meten. Eén van de factoren om de bonus te berekenen, is bijvoorbeeld het telefoongebruik in de auto. Dit wordt met een ingebouwd apparaat zoals een dongel niet gemeten." Hoe de FBTO Rijstijlverzekering werkt? Bekijk het filmpje.

Laag aantal schadevrije jaren? Een mooie rijstijl kan euro's opleveren

De FBTO Rijstijlverzekering is een goed alternatief voor automobilisten met een laag aantal schadevrije jaren. Bijvoorbeeld voor jongeren en ex-leaserijders die geen schadevrije jaren hebben opgebouwd, omdat de leasemaatschappij de schadevrije jaren niet heeft bijgehouden. Wie na jarenlang leasen zelf een auto koopt, en dus zelf een verzekering moet afsluiten, is zonder premiekorting in veel gevallen duur uit. Met de rijstijlverzekering hebben klanten die voor deze verzekering kiezen, de vrijheid om te laten zien dat hun rijgedrag niet risicovol is. En dus euro's terug kunnen verdienen. Dat kan oplopen tot wel 30% van de betaalde basispremie.

Misschien vind je dit ook interessant...