Naar inhoud

Ik ga verhuizen. En nu?

Verhuizen is leuk, maar kan ook een heleboel zorgen met zich meebrengen. En daar houden we niet van. Alles wat je moet weten over je woonverzekeringen tijdens de verhuisperiode, lees je hier!

Vertel ons je nieuwe adres

Ben je verhuisd? Of ga je binnenkort verhuizen? Verander dan vast jouw adresgegevens in MijnFBTO. Snel en makkelijk! Zo weten wij direct waar we jou kunnen bereiken.

Wat moet je doen met de verzekeringen die je nu hebt?

Heb je een inboedelverzekering of opstalverzekering van FBTO? Dan hebben wij de gegevens van jouw nieuwe woning nodig. Wij berekenen dan de nieuwe premie.

Deze gegevens hebben we van je nodig:
 • Wat is het type woning? (bijvoorbeeld: tussenwoning, 2onder1kap, vrijstaand)
 • Is het een huur- of koopwoning?
 • Waar is het dak van gemaakt? (dakpannen of riet)
 • Hoe gebruik je het huis? Privé of (deels) zakelijk?

Bel ons op (058) 234 56 78 om de informatie door te geven. Appen naar (06) 13 50 90 99 kan ook. We zijn er op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur. En op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

De dag van verhuizen. Hoe zit dat met de verzekering?

Na dagen klussen en schilderen is het dan eindelijk tijd om alle spullen te verhuizen. Goed om te weten is dat de inboedel op het oude én nieuwe adres 90 dagen verzekerd is tegen schade. Gaan er dingen stuk tijdens het verhuizen? Dan betalen wij schade in de volgende gevallen:

 • Bij schade door een ongeluk
  • De auto of vrachtwagen die je gebruikt om te verhuizen krijgt een ongeluk.
  • Je spullen raken tijdens het hijsen of laten zakken los.
 • Bij schade door laden en lossen als dit komt doordat een hulpmiddel niet werkt. Bijvoorbeeld als de laadbrug van de verhuiswagen het ineens laat afweten.
 • Bij schade door verlies of diefstal van verhuisdozen, of iets anders waarin je spullen verhuist. Bijvoorbeeld kratten of tassen.

Een verhuisbedrijf helpt met verhuizen. Is dat verzekerd?

Een erkend verhuisbedrijf is verzekerd voor schade en diefstal tijdens een verhuizing of bij tijdelijke opslag van uw spullen. Check van tevoren wel of jouw verhuizer dit goed voor je regelt. En natuurlijk wat de voorwaarden zijn. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Jouw oude huis staat leeg. Is het nog wel verzekerd?

Als je gaat verhuizen sluit je een nieuwe opstalverzekering af voor je nieuwe huis. Heb je je oude huis nog niet verkocht? Dan blijft de opstalverzekering van je oude huis gewoon doorlopen. Ook als jij je woning tijdelijk verhuurt. Na 90 dagen wordt de dekking minder. Heb je je oude huis verkocht? Dan kan je de verzekering stopzetten.

Je verhuurt jouw oude huis. Hoe zit dat met verzekering?

Wanneer jij als verhuurder een gemeubileerde woning of ruimte verhuurt, moet je de inboedel zelf verzekeren. Woon je als verhuurder nog op hetzelfde adres, dan valt het onder je eigen inboedelverzekering. Woon je als verhuurder op een ander adres? Dan moet je een aparte inboedelverzekering afsluiten. Wanneer de huurder zelf spullen meeneemt, dan moet hij zelf voor een inboedelverzekering zorgen.