Naar inhoud

Overgangs­consulent

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) en lichamelijke klachten omdat je in de overgang bent? En wil je hulp hoe je daarmee om kunt gaan? Dan kun je terecht bij een overgangsconsulent.

Wat is een overgangsconsulent?

Een overgangsconsulent kan je begeleiden tijdens de overgang. De consulent kan je bijvoorbeeld advies geven over je voeding, beweging en kleding. Maar ook over behandelingsmethoden.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Hebben wij een contract met je zorgverlener?

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Als dat er niet is, dan krijg je 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (het gecontracteerd tarief)

Bekijk de maximale tarieven die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

We vergoeden de kosten van gezondheidsadviezen door een overgangsconsulent.

In deze module vergoeden wij in totaal maximaal € 750,- per kalenderjaar, per verzekerde voor de overgangsconsulent. Deze vergoeding kan minder zijn wanneer je al een andere vergoeding uit deze module hebt gekregen.

Belangrijk om te weten: op de nota moet de geldige persoonlijke AGB-code van de zorgverlener staan én de beroepsvereniging waarbij deze zorgverlener staat ingeschreven. Ook moet de behandelaar een geldige AGB code hebben. Op www.AGBcode.nl kun je de beroepsvereniging en AGB code controleren. Klik op ‘Zoeken in AGB-register’. Vul de AGB code in en klik op ‘Zoeken’. Klik daarna op de behandelaar die je zoekt. Onder het tabblad ‘Basisregistratie’ zie je of de behandelaar een geldige AGB code heeft. Onder het kopje ‘Erkenningen’ zie je bij welke beroepsvereniging de behandelaar is aangesloten.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

Het consult moet worden gegeven door een zorgverlener die is aangesloten bij Care for Women. Je mag voor de overgangsklachten ook naar een overgangsconsulent van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC). Of een zorgverlener die voldoet aan de kwaliteitseisen van één van deze organisaties.

Wat vergoeden we niet?

Je krijgt geen vergoeding voor de kosten van voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.