Naar inhoud

Camouflage­lessen

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor camouflage­lessen.

Wat zijn camouflage­lessen?

Bij camouflagelessen volg je les in camoufleren. In deze les leer je je huid te behandelen zodat je huidaandoening minder opvalt.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor camouflage­lessen.

Wat vergoedt de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie?

Voor het vergoeden van de lessen voor camouflage moet er sprake zijn van littekens, wijnvlekken of pigmentvlekken in het gezicht. Wij vergoeden camouflage­lessen en de materialen die nodig zijn voor deze lessen. In totaal krijg je met de module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

  1. De huidtherapie moet als "kwaliteit geregistreerd" staan ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.
  2. De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) met de specialisatie camouflage.
  3. Op de nota moet de geldige persoonlijke ABG-code van de zorgverlener staan. Deze code hoort bij camouflage (8906). Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. Hierin staan alleen zorgverleners die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat jouw zorgverlener lid is van een door FBTO erkende beroepsvereniging.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico voor zorg uit een aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.