Naar inhoud

Buitenland terugbreng­service (repatriëring)

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Zorg in het buitenland aan staan? Dan krijg je een vergoeding voor de buitenland terugbrengservice (repatriëring).

Wat is de buitenland terugbrengservice?

Soms kun je zelf niet terugrijden naar huis als je in het buitenland zit. Omdat je ziek bent of een ongeluk hebt gehad bijvoorbeeld. De FBTO Alarmcentrale helpt in geval van nood. Zij regelen dan dat je terug naar huis gebracht wordt.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg in het buitenland in 2021?

Met de aanvullende module Zorg in het buitenland wordt onder voorwaarden de terugbrengservice vergoed.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De aanvullende module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de basisverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt 24/7 bellen met de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. Kun je gebruikmaken van de terugbrengservice? Dan regelen zij dat je terug naar huis gebracht wordt.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.