Naar inhoud

FBTO beste in taal­onderzoek VU Amsterdam

FBTO scoort nummer 1 in vriendelijke en heldere teksten over overlijdensrisicoverzekeringen. Dat zegt de VU. Lees het hele bericht op FBTO.nl
19 mei 2017

In een taalonderzoek over overlijdensrisicoverzekeringen onder 17 verzekeraars is FBTO als 1e geëindigd. Het onderzoek is gedaan door de VU (Vrije Universiteit Amsterdam) in opdracht van de Stv* (Stichting toetsing verzekeraars).

Ciska van het FBTO Merk- en Communicatieteam is trots!

"In april 2016 ben ik begonnen met het schrijven van productteksten voor de FBTO Overlijdensrisicoverzekering. Het is best een ingewikkeld product met lastige termen. Ik heb geprobeerd alles zo duidelijk mogelijk te schrijven, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Dat het zo goed wordt beoordeeld door onder andere de VU vind ik ontzettend gaaf!"

*Stv geeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren uit. Met dit keurmerk laat de verzekeraar zien dat hij duidelijk communiceert. Alleen passende verzekeringen aanbiedt en goede service geeft.

5 teksten FBTO Overlijdensrisico­verzekering getoetst

De afdeling Taal en Communicatie van de VU heeft 5 teksten over de overlijdensrisicoverzekeringvan FBTO getoetst. Hierbij is gelet op de inhoud, opbouw, formulering, correctheid en presentatie van de teksten. Inhoud, opbouw en formulering wegen het zwaarst; correctheid en presentatie het lichtst.

Eindoordeel VU over FBTO

"De teksten van FBTO zijn netjes gepresenteerd, inhoudelijk zeer duidelijk en overzichtelijk opgebouwd. FBTO heeft een mooie score gerealiseerd." Volgens de VU kunnen andere verzekeraars een voorbeeld nemen aan FBTO!

Misschien vind je dit ook interessant...