Naar inhoud

Je hebt schade aan je caravan: wat doe je?

Je hebt schade aan je caravan of vouwwagen. Of hij is gestolen. Wat doe je dan? We vertellen je graag wat je eerst zelf doet. En wat je van ons kunt verwachten.

Zo meld je de schade

Heb je schade aan je caravan? Meld de schade binnen 3 dagen. Dat gaat makkelijk én het snelst online via MijnFBTO. Gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Schade melden via WhatsApp kan op (06) 82 56 03 97. Je kunt dit nummer ook gebruiken voor het delen van een rekening, foto's van de schade of documenten. En bellen naar (058) 234 56 78 kan ook. Op werkdagen nemen we de telefoon op tussen 8.00 en 17.00 uur.

Wat moet je doen bij caravanschade?

Volg eerst deze stappen

  1. Beperk de schade zoveel mogelijk.
  2. Zeg niet direct dat jij aansprakelijk bent voor andermans schade. Wij zoeken het graag eerst voor je uit.
  3. Heeft de schade spoed? Bel dan de FBTO Alarmcentrale +31 (58) 234 56 50. Dat kan 7 dagen per week, 24 uur per dag. Ook als je in het buitenland bent.
  4. Meld de schade bij ons binnen 3 dagen.
  5. Laat de schade taxeren en maken bij een garage bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Soms heb je wel een eigen risico bij schade. Maar soms ook niet.

Soms heb je geen eigen risico:

  •  Je laat de schade maken bij een bedrijf waar we afspraken mee hebben.
  • Je hebt schade aan je vouwwagen.
  • Je repareert de schade niet. Je krijgt van ons 50% van het schadebedrag als vergoeding.

Soms heb je wel een eigen risico:

  •  Je eigen risico is € 100,- bij schade aan je tourcaravan.
  • Je eigen risico is € 250,- bij hagelschade aan je tourcaravan.

Stal je je caravan in een stalling in Nederland? Dan ben je verzekerd met de FBTO Caravanverzekering. In het buitenland ben je voor maximaal 6 maanden verzekerd. Meer informatie vind je op de pagina over je caravan in een stalling.

Dan is het belangrijk dat die persoon zo snel mogelijk geholpen wordt. Een ongeluk kan grote invloed hebben op je leven. Daarom hebben we een speciale afdeling die helpt in zo’n situatie: Achmea Personenschade. Zij helpen mensen met letsel met hulp en vergoedingen. Ze geven deskundig advies en denken mee over praktische oplossingen. Ook om het leven weer op te pakken. Lees meer over hulp bij letselschade.