Naar inhoud

Steeds meer caravans verkocht

Tourcaravan, stacaravan, vouwcaravan. Denk je erover een caravan te kopen? Dan ben je niet de enige. Lees meer.
14 juni 2017

De verkoop van caravans stijgt na een paar magere jaren weer voorzichtig. Vorige maand werden zelfs verkooprecords gebroken. De caravanverkoop steeg met ruim een kwart naar 1097. Dat zijn volgens Kampeer en Caravan Industrie (KCI) recordcijfers.

Populaire merken

Caravanfabrikanten Fendt en Hobby blijven populair bij caravanbezitters. Ze zijn beide goed voor een marktaandeel van 20%. Ook Knaus en Kip zijn gewilde caravans. We belden met Jeffrey Koopman van Kip Caravans en vroegen naar de trends op caravangebied.

Caravanmarkt in de lift

“De markt van caravans zit in de lift.”, vertelt Jeffrey. “Kamperen blijft onverminderd populair en neemt nog steeds toe. Wel zien we veranderingen, zo namen kampeerders vroeger zoveel mogelijk spullen mee als ze er op uit trokken. Nu zien we steeds meer dat mensen genieten van het ‘eenvoudiger kamperen’. Maar wel met meer luxe in een comfortabele caravan. En door de opkomst van lichtere auto’s en het zuiniger rijden zien we dat lichtere hefdak caravans steeds populairder worden.”

Kip Shelter: stel je eigen caravan samen

Keuzevrijheid. Dat vinden wij bij FBTO belangrijk! En keuzevrijheid heb je ook bij de Kip Shelter. Dat is een kleine caravan, ontworpen voor échte kampeerders. Voor degene die er makkelijk op uit trekt. Erg compact en functioneel. En het leuke is: je stelt ‘m zelf samen! Helemaal zoals deze bij je past. Je eigen ontwerp. Met een persoonlijke twist dus.

En hoe zit het met de verzekering?

Als je goed verzekerd bent, kun je volop genieten van je vakantie.

  • Heb je een caravan, vouwcaravan of vouwwagen? Dan is deze in het verkeer verzekerd bij je WA autoverzekering, als de caravan aan de auto is gekoppeld  ten minste.
  • Als de caravan los staat is deze niet meer verzekerd tegen schade. Je kunt hem wel tegen schade verzekeren bij Centraal Beheer.
  • De spullen in je caravan zijn verzekerd tegen schade of diefstal als je een (doorlopende) reisverzekering hebt.
  • Een stacaravan wordt gezien als een woning. Die kun je, net als een woning, verzekeren met een opstalverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...