Naar inhoud

Caravan­verzekering

Je kunt geen nieuwe FBTO Caravanverzekering meer afsluiten.  Voor klanten loopt de verzekering natuurlijk gewoon door. Je vindt hier alle informatie die voor jou belangrijk is.

FBTO stopt met de caravanverzekering

Wij willen graag een verzekering aanbieden die bij jou past. Met de mogelijkheden om zelf te kiezen wat je wilt verzekeren. Tegen een scherpe premie. En omdat wij niet veel caravans verzekeren, kunnen wij die mogelijkheden niet meer bieden. Daarom stoppen we met de FBTO Caravanverzekering

Zoek je een verzekering voor je stacaravan?

Die verzekeren we nog wel! Een stacaravan verplaats je niet. En kun je zien als een vast huisje. Daarom kun je je stacaravan verzekeren met onze opstal -en/of inboedelverzekering. 

Heb je een FBTO Caravanverzekering?

De verzekering loopt door tot de verlengingsdatum die op je polis staat. In dit geval verlengen we je verzekering niet. Uiterlijk 2 maanden voor je verzekering stopt, nemen we contact met je op. Je krijgt dan meer informatie over het stoppen van je verzekering. Je hebt dan dus 2 maanden de tijd om een nieuwe verzekeraar te zoeken. Zolang je verzekering bij ons loopt, kun je bij ons terecht voor het aanpassen van je verzekering en het melden van schade. Via MijnFBTO vind je uiteraard alle informatie die voor jou belangrijk is.
 

Extra dekking bij je caravanverzekering

Wil je meer verzekeren voor je caravan? Vul dan je caravanverzekering aan met extra aanvullende modules.

Veelgestelde vragen

Omdat de FBTO Caravanverzekering stopt, kunnen we je verzekering helaas niet verlengen. Uiterlijk 2 maanden voor je verzekering stopt, nemen we contact met je op. Je krijgt dan meer informatie over het stoppen van je verzekering. Je hebt dan dus 2 maanden de tijd om een nieuwe verzekeraar te zoeken. Uiteraard helpen wij je hierbij graag.

Heb je een tourcaravan, vouwcaravan of vouwwagen? Dan ben je in heel Europa verzekerd. Je bent ook verzekerd in de meeste niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Heb je een stacaravan? Dan ben je verzekerd tot 50 kilometer over de Nederlandse grens. Je bent dan verzekerd in een deel van Duitsland, Belgi√ę en Luxemburg. 

Stal je je caravan in een stalling in Nederland? Dan ben je verzekerd met de FBTO Caravanverzekering. In het buitenland ben je voor maximaal 6 maanden verzekerd. Meer informatie vind je op de pagina over je caravan in een stalling.

Mijn caravan staat in een overdekte en beveiligde winterstalling? Moet ik dan toch nog een disselslot op mijn caravan hebben?

Nee, dit hoeft niet. De stalling moet dan wel aan 1 van deze eisen voldoen:

  • De stalling mag je caravan pas innemen/uitgeven nadat je je hebt gemeld bij de receptie van de stalling. En je hebt laten zien wie je bent.
  • Je brengt de caravan weg: de stallinghouder moet je de caravan direct in de stalling rijden.
  • Je haalt de caravan op: de stallinghouder moet de caravan uit de stalling rijden. Je krijgt de caravan meteen mee.
  • De stalling is altijd op slot. Of het terrein is altijd afgesloten met een slagboom.
  • De stalling wordt bewaakt met videocamera's en/of een alarminstallatie.

Soms heb je wel een eigen risico bij schade. Maar soms ook niet.

Soms heb je geen eigen risico:

  •  Je laat de schade maken bij een bedrijf waar we afspraken mee hebben.
  • Je hebt schade aan je vouwwagen.
  • Je repareert de schade niet. Je krijgt van ons 50% van het schadebedrag als vergoeding.

Soms heb je wel een eigen risico:

  •  Je eigen risico is € 100,- bij schade aan je tourcaravan.
  • Je eigen risico is € 250,- bij hagelschade aan je tourcaravan.

Documenten

Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument. Elke verzekeraar gebruikt hetzelfde document. Zo kun je heel gemakkelijk de verzekeringen vergelijken.

Meer weten? Of vragen?

Vind alle informatie over de caravan­verzekering op de servicepagina. Of neem contact met ons op. We helpen je graag.