Naar inhoud

Slaapcursus

Problemen met slapen? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel krijg je een vergoeding voor een slaapcursus.

Wat is een slaapcursus?

Heb je problemen met inslapen of doorslapen? Met een slaapcursus krijg je praktische adviezen om beter te slapen. Zo pak je je slaapproblemen structureel aan.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding. Vanuit de module Zorg & Herstel krijg je een vergoeding voor een online slaapcursus.

Goed om te weten: stuur ons je originele bewijs van aanmelding. Dan betalen wij je de kosten terug.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

In totaal krijg je met de module Zorg en Herstel  maximaal € 150,- vergoed voor de kosten van een online slaapcursus. De vergoeding is per verzekerde, 1 keer per kalenderjaar. Je kiest uit deze cursussen:

  • een online slaapcursus, ook wel slaaptherapie, of advies van de ‘slaapcoach’, of
  • een cursus ‘slapen kun je leren’ Let op: onze aanvullende Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van €750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing een afspraak maken.

Waar kun je naar toe?

Voor de online slaapcursus kun je naar Somnio . Wil je toch liever persoonlijke begeleiding? Dan kun je terecht voor de cursus ‘slapen kun je leren’ bij een thuiszorginstelling.

Heb je een eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.