Naar inhoud

Zorgverhalen van doeners

Maak kennis met echte doeners! Esra, Susan, Miloushka en vele anderen zetten alles op alles om hun dromen na te jagen op het gebied van sport, geluk en gezond leven.
18 november 2019

Knokken naar de top

Esra de Ruiter was 22 toen ze door een ongeluk hersenschade en een oogzenuw­verlamming opliep. Ze heeft nog steeds last van de gevolgen, maar dat weerhoudt haar er niet van om samen met haar paard weer keihard te knokken voor een plek aan de top van de paardensport. Ontdek het verhaal van Esra.

Doeners dichtbij: Sanne & Susan

Sanne is voormalig professioneel veldrijdster, maar na een fysieke burn-out besloot ze te stoppen met topsport. Nu leert ze anderen hoe ze alles uit het leven kunnen halen. Susan neemt elke dag, zomer én winter, een frisse duik in open water. Ook zij inspireert anderen graag met deze levensstijl. Ontdek haar verhaal en zwem met haar mee.

Lees het verhaal van Susan
Susan neemt zittend in het bos slokjes uit een beker, met op de voorgrond een thermosfles

Doener dichtbij: Sanne

‘Het normale leven, dat is pas topsport,’ is het motto van Sanne. Lees het verhaal van deze oud-topsporter.

Ontdek het hier
Sanne fietst lachend op haar mountainbike door het bos

De Eerste

In de serie de Eerste vertellen mensen over hun eerste ervaring. Zo vertelt Miloushka hoe zij traint voor haar eerste powerliftwedstrijd en neemt Rienke je mee in de wereld van mindfullness.

De eerste powerliftwedstrijd

Van bankhanger naar powerlifter: Miloushka vertelt hoe zij tegenwoordig 175 kilo tilt en toeleeft naar haar eerste wedstrijd.

Lees hoe Miloushka traint voor haar eerste powerliftwedstrijd
Miloushka klopt haar handen met magnesiumpoeder af

De eerste Mindfulnesstraining

Rienke heeft 2 kinderen die veel zorg vragen. Daarom begon ze met mindfulness. Nu leert ze het anderen ook.

Lees het verhaal van Rienke
Rienke zit lachend in kleermakerszit op tafel

Hoe doen zij het

Fysiek fit, compleet mindfull of wonen middenin het bos? Hier lees je alles over deze levensstijlen en vind je handige tips en weetjes.