Ben je 18 jaar of ouder en heb je psychische problemen waarvoor je in een GGZ-instelling moet blijven? Bijvoorbeeld een psychiatrisch ziekenhuis? Dan kun je met een FBTO Zorgverzekering een vergoeding krijgen.
Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed.
De basisverzekering vergoedt:
Je krijgt maximaal 1095 dagen vergoed uit de basisverzekering.
In deze dagen tellen wij ook mee:
Is er een onderbreking van je behandeling? En is deze meer dan 30 dagen? Dan begint de telling opnieuw.
Je krijg geen vergoeding voor:
Bekijk ook de vergoeding in 2023.
Ja, je hebt eigen risico.
Nee, je hebt geen eigen bijdrage.
Je kunt naar een:
Je krijgt alleen een vergoeding bij een instelling met een kwaliteitsstatuut dat geregistreerd is op GGZ Kwaliteitsstatuut.nl. Onze gecontracteerde zorgverleners hebben zo'n certificaat. Je vindt gecontracteerde zorgverleners in de FBTO Zorgzoeker.
Je hebt een verwijzing nodig van je huisarts, bedrijfsarts, medisch specialist, specialist ouderengeneeskunde, arts voor verstandelijk gehandicapten of een SEH-arts (spoedeisende hulp). De verwijzing is 9 maanden geldig.
Goed om te weten, je hebt geen verwijzing nodig bij een crisisopname of wanneer ja overgaat van basis GGZ naar de GGZ-instelling.
Je hebt toestemming nodig als je kiest voor een zorgverlener zonder contract. Je zorgverlener vraagt de toestemming voor je aan. Ben je in 2021 al een behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgverlener gestart? Dan kun je deze in 2022 zonder toestemming afmaken.
De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!