Deze hulpmiddelen nemen de werking van je armen of benen helemaal of gedeeltelijk over.
Ga je naar een leverancier waar we geen contract mee hebben? Dan krijg je de hulpmiddelen in eigendom.
De vergoeding is voor mensen die (een deel van) een arm of been missen.
Neem dan contact op met de leverancier van je prothese. Je leverancier beoordeelt je aanvraag en vraagt toestemming voor je aan.
* Tot max. 65% of 75% van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (gecontracteerd tarief).
** Tot max. 100% van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Is dat er niet? Dan van het marktconforme tarief.
De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.
Ja, je hebt een verwijzing met een motivatie nodig. Hierin staat waarom je de prothese nodig hebt. Vraag een verwijzing aan je revalidatiearts of medisch specialist. Dan kun je direct naar een leverancier. Hij beoordeelt de aanvraag.
Je hebt vooraf toestemming nodig voor:
Goed om te weten: ga je voor een niet-elektronische prothese naar een leverancier waarmee we een contract hebben? Dan heb je geen toestemming nodig.
Je kunt naar een leverancier die prothesen levert. Je vindt de leveranciers waarmee wij een contract hebben in onze Zorgzoeker.
Let op: ga je naar een leverancier waar we geen contract mee hebben? Dan krijg je alleen een vergoeding als je naar een leverancier gaat die een SEMH (Stichting Erkenningsregeling Medisch Hulpmiddelenbedrijf) certificaat heeft.
Ja, je betaalt een eigen risico. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico voor een heup-, been-, of voetprothese bij een gecontracteerde leverancier.