Naar inhoud

Overnachting in plaats van zieken­vervoer

Moet je 3 of meer aaneengesloten dagen naar een zorgverlener reizen voor een behandeling? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) kun je een vergoeding krijgen voor een overnachting.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Ja
Toestemming nodig
Van de Vervoerslijn

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Veelgestelde vragen

Je krijgt maximaal € 82,- per nacht vergoed. Je krijgt een vergoeding vanuit de basisverzekering als:

  • Je recht hebt op ziekenvervoer.
  • Je voor een behandeling 3 of meer aaneengesloten dagen van en naar een zorgverlener of zorgverlenende instelling moet reizen.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor:

  • 2 of meer overnachtingen in de buurt van de behandellocatie.
  • De heen- en terugreis van je huis naar de behandellocatie op de 1e dag en laatste dag van je behandeling volgens de voorwaarden van zittend ziekenvervoer.
  • De overnachtingskosten na een ziekenhuisbehandeling. Bijvoorbeeld bij CAR-T Celtherapie, een behandeling tegen kanker. Omdat dit een zware behandeling is, verblijf je 2 weken in een gespecialiseerd ziekenhuis. Daarna is er nog steeds kans op ernstige complicaties. Daarom krijg je een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor het overnachten in de buurt van het ziekenhuis. Bijvoorbeeld in een hotel of Airbnb.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

Je krijgt alleen een vergoeding voor de reis van en naar de behandellocatie op de 1e en laatste dag. Voor ander ziekenvervoer tijdens deze dagen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld voor het vervoer van en naar het hotel en de behandellocatie.

Ja, je betaalt eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen risico.

Je kunt overnachten in bijvoorbeeld een hotel, bed and breakfast of een gasthuis van het ziekenhuis. Door de Vervoerslijn wordt vastgelegd waar. de overnachting is, en voor welke dagen. Je ontvangt van ons een bevestiging.

Je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Ja, je hebt toestemming nodig van de Vervoerslijn. Een medewerker van de Vervoerslijn checkt of je recht hebt op een overnachting in plaats van ziekenvervoer. En of de overnachting minder belastend is dan heen- en terugreizen. Je regelt het makkelijk en snel via de FBTO Zorg app. Wil je liever bellen? Dat kan natuurlijk ook. Bel ze op werkdagen van 8.00 tot 13.00 uur via (071) 365 41 54.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!