Naar inhoud

Training mindfulness

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel? Dan kun je een vergoeding krijgen voor een training mindfulness.

Wat is een training mindfulness?

Bij mindfulness leer je om te gaan met stress. Het verhoogt je zelfkennis en zorgt ervoor dat je beter in balans blijft. Soms is mindfulness onderdeel van geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor mindfulness. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

In totaal krijg je met de module Zorg & Herstel maximaal € 150,- vergoed voor de kosten van een mindfulness training. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van € 750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kun je naar toe?

Je kunt terecht bij een trainer die lid is van de VMBN of VVM.

Heb je een eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.