Naar inhoud

Sportbrace of koelbrace

Heb je een sport- of koelbrace nodig? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel krijg je hiervoor een vergoeding.

Wat is een sportbrace of koelbrace?

Een sportbrace is een hulpmiddel om een gewricht te ondersteunen tijdens het sporten. Een koelbrace houdt een koelelement tegen een spier of gewricht.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor een sport- of koelbrace. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

In totaal krijg je met de module Zorg & Herstel maximaal € 50,- vergoed voor de kosten van een sport‑ of koelbrace. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van € 750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing contact opnemen met een leverancier.

Waar kun je naar toe?

Je kunt terecht bij elke leverancier van sport- of koelbraces.

Heb je een eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.