Naar inhoud

Spoedeisende tandzorg in het buitenland

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld) aanstaan? Spoedeisende tandzorg in het buitenland wordt dan vergoed.

Wat is spoedeisende tandzorg buitenland?

Je krijgt in het buitenland een ongeval en moet met spoed naar een tandarts. Of je moet dringend naar de tandarts. Zo dringend dat het niet kan wachten tot je thuis bent. Je moet kunnen laten zien dat je dit niet had kunnen weten voordat je met vakantie ging.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg in het buitenland in 2022?

Je krijgt vergoeding van de tandheelkundige behandeling voor maximaal € 500,- per kalenderjaar, per verzekerde. Het gaat dan om pijnbestrijding en het nemen van noodvoorzieningen.

Waar kun je naar toe?

Je kunt bij iedere tandarts in het buitenland terecht. Belangrijk om te weten: neem na de spoed behandeling de originele nota van de tandarts mee. De nota heb je nodig voor de vergoeding.

Bel altijd direct, maar in elk geval binnen 3 dagen, na het bezoek aan de tandarts met de FBTO Alarmcentrale. Je kunt 24/7 bellen met +31 (0)58 234 56 50.

Heb je een eigen risico?

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.