Naar inhoud

Persoonlijke hulp­verlening in het buitenland

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld) aanstaan? Dan krijg je uitgebreide hulpverlening in het buitenland. 

Wat is persoonlijke hulpverlening in het buitenland?

Hulp voor als je in het buitenland in de problemen raakt door ziekte of een ongeval.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

De basisverzekering vergoedt alleen medisch noodzakelijke zorg in het buitenland. Lees meer over spoedeisende zorg in het buitenland.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg in het buitenland?

Met de aanvullende module Zorg in het buitenland ben je verzekerd voor spoedeisende hulpverlening. Je krijgt bij noodgevallen 24/7 uitgebreide hulpverlening. Dit krijg je van de FBTO Alarmcentrale +31 (58) 234 56 50. Dit nummer staat ook op je zorgpas.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Heb je een eigen risico?

De medisch noodzakelijke zorg wordt uit de basisverzekering vergoedt tot maximaal het Nederlandse tarief. Hier betaal je wel eigen risico voor. De module Zorg in het buitenland vult nog aan wanneer de kosten in het buitenland het Nederlandse tarief overschrijden. Hier betaal je geen eigen risico over.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.