Naar inhoud

Overgangs­consulent

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) en lichamelijke klachten omdat je in de overgang bent? En wil je hulp hoe je daarmee om kunt gaan? Dan kun je terecht bij een overgangsconsulent.

Wat is een overgangsconsulent?

Een overgangsconsulent kan je begeleiden tijdens de overgang. Maar de overgangsconsulent gaat niet alleen over de overgang. Ze geeft gezondheidsadvies speciaal voor vrouwen. Bijvoorbeeld over opvliegers tijdens de overgang, menstruatiepijn of sneller zwanger worden.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Hoeveel krijg je vergoed?

Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met de zorgverlener. In de tabel zie je hoeveel je vergoed krijgt:
FBTO Basis
FBTO Basis Plus
FBTO Basis Vrij
Zorgverlener met contract
100%
100%
100%
Zorgverlener zonder contract
65%*
75%*
100%**

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief
** Van het marktconforme of wettelijke tarief

De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.

Wat vergoedt de module Zorg & Herstel?

We vergoeden advies over:

  • overgangsklachten
  • zwanger worden en zwangerschap
  • menstruatieproblemen
  • anticonceptie
  • borstzelfonderzoek

In deze module vergoeden wij in totaal maximaal € 750,- per kalenderjaar, per verzekerde voor de overgangsconsulent. Deze vergoeding kan minder zijn wanneer je al een andere vergoeding uit deze module hebt gekregen.

Let op: controleer of je nota aan de voorwaarden voor declareren voldoet. Wij controleren extra op persoonlijke AGB-code, prestatiecode en beroepsvereniging. Soms geeft jouw zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota's zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat vergoeden we niet?

Je krijgt geen vergoeding voor de kosten van voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Waar kun je naar toe?

Het consult moet worden gegeven door een zorgverlener die is aangesloten bij Care for Women. Je mag voor de overgangsklachten ook naar een overgangsconsulent van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC). Of een zorgverlener die voldoet aan de kwaliteitseisen van één van deze organisaties.

Heb je een eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.