Naar inhoud

Elektrostimulators bij chronische pijn

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) en heb je chronische pijn? Dan kun je een vergoeding krijgen voor elektrostimulators bij chronische pijn.

Wat zijn elektrostimulators (TENS)?

Je gebruikt deze stimulators (TENS) bij chronische pijn. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het is een apparaat dat zwakke elektrische stroompjes geeft.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

  • een TENS-apparaat in bruikleen bij een gecontracteerde leverancier
  • een TENS-apparaat in eigendom bij een niet-gecontracteerde leverancier
  • de toebehoren in eigendom

Ga voor een nieuw TENS-apparaat naar de leverancier

Je gebruikt het TENS-apparaat minimaal 5 jaar. Heb je een nieuwe nodig? Ga dan voor een nieuw apparaat naar de leverancier. Heb je eerder een nieuw toestel nodig? Dan vraagt jouw leverancier eerst toestemming aan bij ons. Let op: vervanging van toebehoren vergoeden wij niet.

Hoeveel krijg je vergoed?

Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van de basisverzekering die je hebt. En of wij een contract hebben met de zorgverlener. In de tabel zie je hoeveel je vergoed krijgt:
FBTO Basis
FBTO Basis Plus
FBTO Basis Vrij
Zorgverlener met contract
100%
100%
100%
Zorgverlener zonder contract
65%*
75%*
100%**

* Van het gemiddeld gecontracteerde tarief
** Van het marktconforme of wettelijke tarief

De zorgverleners met een contract vind je met de FBTO Zorgzoeker. Ga je naar een zorgverlener waar wij geen contract mee hebben? Bekijk dan de maximale tarieven die wij vergoeden.

Wat vergoeden we niet?

Soms wordt een TENS-apparaat ook gebruikt tijdens een bevalling. Omdat het in dat geval niet om chronische pijn gaat, vergoeden we dit niet.

Heb je een verwijzing nodig?

Ja, je hebt een verwijzing nodig. Deze regelt de anesthesioloog, de revalidatiearts, neuroloog of reumatoloog voor je. Je krijgt het TENS-apparaat eerst via het ziekenhuis op proef voor 2 - 8 weken. De anesthesioloog, de revalidatiearts, neuroloog of reumatoloog schrijft de resultaten op het aanvraagformulier. Met dit aanvraagformulier kun je naar een leverancier.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Je hebt toestemming nodig als je kiest voor een leverancier waarmee we geen contract hebben.

Waar kun je naar toe

Je kunt naar een leverancier voor TENS-apparaten. Je vindt gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker.

Heb je een eigen risico?

Je betaalt alleen eigen risico voor de toebehoren. Kies je voor een niet-gecontracteerde leverancier? Dan betaal je ook een eigen risico voor het TENS-apparaat .

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.