Naar inhoud

Online EHBO-cursus

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg & Herstel aanstaan? Dan krijg je de kosten voor de online EHBO-cursus van het Rode Kruis vergoed.

Wat is een online EHBO-cursus?

Met een EHBO-cursus leer je hoe je eerste hulp kunt geven. Meer informatie over de online EHBO-cursus vind je op www.rodekruis.nl.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor een online EHBO-cursus.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

Met de aanvullende module Zorg & Herstel vergoeden wij per verzekerde de kosten van de volgende online EHBO cursussen bij het Rode Kruis:

  • Snelcursus EHBO, e-learning over de top 7 ongevallen
  • Cursus Reanimatie & AED ook via een e-learning

Je betaalt de cursus vooraf zelf. Je stuurt de rekening of het bewijs van deelname naar FBTO. Wij betalen het daarna aan je terug.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van € 750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kun je naar toe?

Meer informatie over een cursus reanimatie en snelcursus EHBO online vind je op de website van het rode kruis.

Heb je een eigen risico?

Nee, je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.