Naar inhoud

Buitenland terugbreng­service (repatriëring)

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Zorg in het buitenland aan staan? Dan krijg je een vergoeding voor de buitenland terugbrengservice (repatriëring).

Wat is de buitenland terugbrengservice?

Soms kun je zelf niet terugrijden naar huis als je in het buitenland zit. Omdat je ziek bent of een ongeluk hebt gehad bijvoorbeeld. De FBTO Alarmcentrale helpt in geval van nood. Zij regelen dan dat je terug naar huis gebracht wordt.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Je krijgt een vergoeding voor:

  • medisch noodzakelijk ziekenvervoer tot 200 kilometer, per ambulance of vliegtuig naar een zorginstelling of de woonplaats in Nederland
  • medisch noodzakelijke repatriëring naar een beter of gespecialiseerd ziekenhuis in het buitenland, als de behandelende artsen dit voorstellen
  • vergoeding van kosten van de voorgeschreven medische begeleiding tijdens de repatriëring

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg in het buitenland in 2022?

Met de aanvullende module Zorg in het buitenland wordt onder voorwaarden de terugbrengservice vergoed. Je krijgt een vergoeding voor: 

  • medisch noodzakelijk ziekenvervoer vanaf 200 kilometer. Per ambulance of vliegtuig naar een zorginstelling of adres in Nederland
  • vergoeding van kosten van de voorgeschreven medische begeleiding tijdens de repatriëring

De vergoeding is voor:

  • mensen die repatriëring nodig hebben van meer dan 200 kilometer. Het ziekenvervoer moet voortvloeien uit spoedeisende zorg in het buitenland.

Wanneer kun je de module aanzetten?

De aanvullende module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de basisverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Wat vergoeden we niet?

Je krijgt geen vergoeding voor zittend ziekenvervoer.

Heb je vooraf toestemming nodig?

Ja, je hebt vooraf toestemming nodig van de FBTO Alarmcentrale.

Waar kun je naar toe?

Je kunt 24/7 bellen met de FBTO Alarmcentrale op +31 (0)58 234 56 50. Kun je gebruikmaken van de terugbrengservice? Dan regelen zij dat je terug naar huis gebracht wordt.

Heb je een eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.