Naar inhoud

Acne

Heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan staan bij je FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je een vergoeding voor de behandeling bij acne in je gezicht bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

Wat is een acnebehandeling?

Behandeling van acne-jeugdpuisten in het gezicht.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2022?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor de behandeling bij acne.

Wat vergoedt de module Gezichtszorg & Orthodontie?

Behandelingen in het gezicht en/of de hals, door middel van:

  • Dermabrasie
  • Microdermabrasie
  • Chemische peeling

Voor de behandeling bij acne krijg je met de module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wat vergoeden we niet?

Producten om je huid te verzorgen, zoals crèmes en lotions.

Wanneer kan je de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb je een verwijzing nodig?

Je hebt een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig om naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut te gaan vanwege een ernstige vorm van acne in je gezicht en/of hals.

Waar kun je naar toe?

Je kunt terecht bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

  • De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) met de specialisatie acne. Zie hiervoor de website anbos.nl
  • De huid therapeut moet als "kwaliteits geregistreerd" staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. En daarmee geregistreerd staat in Vektis.

Let op: controleer of je nota aan de voorwaarden voor declareren voldoet. Wij controleren extra op persoonlijke AGB-code, prestatiecode en beroepsvereniging. Soms geeft jouw zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota's zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

Heb je een eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2022?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20212020.