Naar inhoud

Sport of koelbrace

Heb je een sportbrace nodig? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel krijg je hiervoor een vergoeding.

Wat is een sport- of koelbrace?

Een sportbrace is een hulpmiddel om een gewricht te ondersteunen tijdens het sporten. Een koelbrace houdt een koelelement tegen een spier of gewricht.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering is er geen vergoeding voor een sport- of koelbrace. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

In totaal krijg je met de module Zorg & Herstel maximaal € 50,- vergoed voor de kosten van een sport‑ of koelbrace. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding van €750,- per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing contact opnemen met een leverancier.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt terecht bij elke leverancier van sport- of koelbraces.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.