Naar inhoud

Overnachting in plaats van zittend zieken­vervoer

Moet je 3 of meer aaneengesloten dagen naar een zorgverlener reizen voor een behandeling? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) heb je onder voorwaarden recht op een vergoeding voor een overnachting.

Waarom een overnachting in plaats van zittend ziekenvervoer?

Soms moet je 3 of meer aaneengesloten dagen naar een zorgverlener reizen voor een behandeling. Dan kan een overnachting in de buurt van de zorgverlener, plaats van reizen, prettig zijn. Voor de overnachting kun je een vergoeding krijgen.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Je krijgt maximaal € 75,- per nacht vergoed. Je krijgt een vergoeding vanuit de basisverzekering als:

  • Je recht hebt op zittend ziekenvervoer.
  • Je voor een behandeling 3 of meer aaneengesloten dagen van en naar een zorgverlener of zorgverlenende instelling moet reizen.

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt een vergoeding voor:

  • 2 of meer overnachtingen in de buurt van de behandellocatie.
  • De heen- en terugreis van je huis naar de behandellocatie op de 1e dag en laatste dag van je behandeling volgens de voorwaarden van zittend ziekenvervoer.

Wat vergoeden we niet?

Je krijgt alleen een vergoeding voor de reis van en naar de behandellocatie op de 1e en laatste dag. Voor ander zittend ziekenvervoer tijdens deze dagen krijg je geen vergoeding. Bijvoorbeeld voor het vervoer van en naar het hotel en de behandellocatie.

Heb ik vooraf toestemming nodig?

Ja, je hebt toestemming nodig van de Vervoerslijn. Een medewerker van de Vervoerslijn checkt of je recht hebt op een overnachting in plaats van zittend ziekenvervoer. En of de overnachting minder belastend is dan heen- en terugreizen. Bel de Vervoerslijn op (071) 365 41 54.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt overnachten in bijvoorbeeld een hotel, bed and breakfast of een gasthuis van het ziekenhuis. Door de Vervoerslijn wordt vastgelegd waar. de overnachting is, en voor welke dagen. Je ontvangt van ons een bevestiging.

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.