Naar inhoud

Elektrische epilatie van gezichts­beharing

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan worden kosten van elektrische epilatie van ernstig ontsierende gezichts- en/of halsbeharing vergoed voor mannen en vrouwen.

Wat is elektrische epilatie?

Met elektrische epilatie wordt het haar op je gezicht verwijderd.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor elektrische epilatie. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie.

Wat vergoedt de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie?

In totaal krijg je met de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde. Deze behandeling wordt alleen vergoed voor de vrouwelijke verzekerde.Ook moet de behandelaar een geldige AGB code hebben. Op www.AGBcode.nl kun je de beroepsvereniging en AGB code controleren. Klik op ‘Zoeken in AGB-register’. Vul de AGB code in en klik op ‘Zoeken’. Klik daarna op de behandelaar die je zoekt. Onder het tabblad ‘Basisregistratie’ zie je of de behandelaar een geldige AGB code heeft. Onder het kopje ‘Erkenningen’ zie je bij welke beroepsvereniging de behandelaar is aangesloten.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

  1. De huidtherapeut moet "kwaliteit geregistreerd" ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. 
  2. Een schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS). Met de specialisatie elektrische ontharen of ontharingstechnieken.
  3. Op de nota moet de geldige persoonlijke ABG-code van de zorgverlener staan. Deze code hoort bij elektrisch ontharen (8907). Met deze unieke code staan zorgaanbieders geregistreerd in een landelijke database. Hierin staan alleen zorgverleners die voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Zo weet je zeker dat jouw zorgverlener lid is van een door FBTO erkende beroepsvereniging.

Belangrijk om te weten: op de nota moet duidelijk staan dat het om ernstig ontsierende gezichts- en/of hals beharing in het gezicht en/of de hals gaat.

Let op! Houd je er rekening mee dat de kosten van elektrische epilatie soms hoger zijn dan de vergoeding? Het verschil moet je dan zelf betalen.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.