Naar inhoud

Drinkvoeding voor baby's met koemelk­allergie

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) en heeft je baby een koemelkallergie? Je krijgt een vergoeding voor drinkvoeding onder voorwaarden.

Wat is koemelkvrije drinkvoeding?

Veel drinkvoeding voor kinderen is gemaakt van koemelk. In koemelkvrije drinkvoeding zit geen koemelk.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2021?

Vanuit de basisverzekering heb je recht op een vergoeding voor drinkvoeding die baby's nodig hebben omdat ze een koemelkallergie hebben. Je hebt wel een verklaring nodig. Een verklaring is een soort verwijzing. In de verklaring staat dat de drinkvoeding medisch noodzakelijk is. De diëtist, consultatiearts of medisch specialist van jouw zoontje of dochtertje vult de verklaring dieetpreparaten (pdf) in.

Hebben wij een contract met je zorgverlener?

Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de zorgverleners met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding
  • Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief). Als dat er niet is, dan krijg je 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld tarief dat wij hebben afgesproken (het gecontracteerd tarief)

Bekijk de maximale tarieven (pdf) die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.

Wat vergoeden we niet?

  • Drinkvoeding tijdens de proefperiode. De proefperiode is de periode voordat de allergie is vastgesteld.
  • Drinkvoeding van de drogist of supermarkt.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt een verklaring nodig. Een verklaring is een soort verwijzing. In de verklaring staat dat de drinkvoeding medisch noodzakelijk is. De diëtist, consultatiearts of medisch specialist van jouw zoontje of dochtertje vult de verklaring dieetpreparaten in.

Waar kan ik naar toe?

De verklaring van je diëtist, consultatiearts of medisch specialist lever je in bij de apotheek of een medisch gespecialiseerde leverancier. Je vindt gecontracteerde apotheken in de FBTO Zorgzoeker.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2021?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2020 of 2019.