Naar inhoud

Vervangende mantelzorg

Kan je eigen mantelzorger tijdelijk niet voor je zorgen? Met de aanvullende module Zorg & Herstel van de FBTO Zorgverzekering heb je recht op een vergoeding voor vervangende mantelzorg.

Wat is vervangende mantelzorg?

Vervangende mantelzorg neemt de zorg over van vaste verzorgers van een chronisch zieke of ernstig gehandicapte. Bijvoorbeeld als de mantelzorg ziek is of op vakantie.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding voor vervangende mantelzorg.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg & Herstel?

Je krijgt een vergoeding voor vervangende mantelzorg als je eigen mantelzorger tijdelijk niet voor je kan zorgen. Vraag altijd eerst toestemming aan Stichting Handen in Huis.

In totaal krijg je met de aanvullende module Zorg & Herstel maximaal € 750,- vergoed. De vergoeding is per kalenderjaar, per verzekerde. Je krijgt een vergoeding tot maximaal € 140,- per dag.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aanstaan tot en met 31 december.

Heb ik vooraf toestemming nodig?

Je vraagt toestemming aan via Stichting Handen in Huis. Kijk voor meer informatie op Handeninhuis.nl.

Waar kan ik naar toe?

Je krijgt de vervangende mantelzorg via Stichting Handen in Huis. Je kunt via deze stichting de vervangende mantelzorg aanvragen. Kijk voor meer informatie op Handeninhuis.nl.

Heb ik eigen risico?

Je hebt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.