Naar inhoud

Rouwverwerking

Wil je hulp bij het rouwen, bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Beter in je vel heb je toegang tot een online zelfhulpcursus.

Wat is rouwverwerking?

Wil je hulp bij het rouwen, bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare? Met een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Beter in je vel heb je toegang tot een online zelfhulpcursus.

Wat is rouwverwerking?

Als je een dierbare verliest kun je hulp krijgen van een therapeut om dit te verwerken. Rouwverwerking is voor iedereen anders. Door het volgen van de online zelfhulpcursus ‘Rouwverwerking’ en bijvoorbeeld telefonische begeleiding van een coach kan je inzicht krijgen in rouwen.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding. Vanuit de module Beter in je vel krijg je toegang tot de online zelfhulpcursus ‘Rouwverwerking’.

Heb ik een verwijzing nodig?

Je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Beter in je vel?

Met de module Beter in je Vel krijg je per verzekerde, 1 keer per kalenderjaar, een vergoeding voor 1 online zelfhulpcursus van Stichting Mirro en een telefonische intake door een gediplomeerd verpleegkundige. Wil je meer coaching? Maar wil je niet naar een therapeut? Dan kun je 2 coachingsgesprekken krijgen van 20 minuten via Medicinfo. Geef dit dan aan bij de intake.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Beter in je vel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

Neem voor de telefonische intake contact op met Medicinfo . Na de intake krijg je een e-mail met inloggegevens. Hiermee krijg je toegang tot de online zelfhulpcursus.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Heb ik een eigen bijdrage?

Kies je voor 2 extra coachingsgesprekken via Medicinfo? Dan betaal je € 35,- eigen bijdrage.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.