Naar inhoud

Lactatiekundig advies bij borstvoeding

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezinsplanning aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor lactatiekundig advies/een cursus borstvoeding.

Wat is lactatiekundig advies bij borstvoeding?

Geef je borstvoeding of ben je van plan dit te gaan geven? Lactatiekundig advies is een cursus hoe je het beste je kindje(s) borstvoeding kunt geven.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Je krijgt geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Gezinsplanning. 

Wat vergoedt de aanvullende module Gezinsplanning?

Met de module Gezinsplanning krijg je in totaal maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per vrouwelijke verzekerde voor:

  • Lactatiekundig advies/cursus borstvoeding voor of na de bevalling.
  • Eigen bijdrage bevalling en kraamzorg

Let op! Reiskosten en hulpproducten worden niet vergoed.

Onze aanvullende module Gezinsplanning heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Gezinsplanning kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

De lactatiekundige moet zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) of heeft het certificaat International Board of Lactation Consultant (IBCLC). Dit moet op de nota staan.

Heb ik eigen risico?

Je  betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.