Naar inhoud

Health Check

Heb je een FBTO Zorgverzekering met de module Conditie & Fitheid? Dan krijg je een vergoeding voor een health check.

Wat is een health check?

Een health check is een gezondheidstest. Tijdens de test wordt je bloeddruk, cholesterol en suikerhalte gemeten. Ook je BMI (Body Mass Index) wordt berekend.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Je krijgt geen vergoeding voor een health check vanuit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Conditie & Fitheid.

Wat vergoedt de aanvullende module Conditie & Fitheid?

Je krijgt een vergoeding van in totaal maximaal € 150,- per kalenderjaar, per verzekerde.

Goed om te weten: heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De aanvullende module Conditie & Fitheid kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naar toe?

Je kunt naar een gecontracteerde verpleegkundige van Care for Human. Of naar een andere aanbieder waarmee wij een afspraak hebt gemaakt. Je kunt een afspraak maken met een verpleegkundige van Care for Human via careforhuman.nl. Bekijk alle aanbieders met een contract met de FBTO Zorgzoeker.

Heb ik eigen risico?

Nee, je betaalt geen eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.