Naar inhoud

Gezondheids­programma's

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Conditie & Fitheid aanstaan? Dan heb je onder voorwaarden recht op verschillende gezondheidsprogramma’s.

Wat is zijn gezondheidsprogramma's?

Je kunt een gezondheidsprogramma volgen om je gezondheid te verbeteren. Zoals een online slaapcursus. Of hulp bij het afvallen.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Vanuit de basisverzekering krijg je geen vergoeding.Je krijgt wel een vergoeding uit de module Conditie & Fitheid.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, je hebt geen verwijzing nodig.

Wat vergoedt de aanvullende module Conditie & Fitheid?

In totaal krijg je met de aanvullende module Conditie & Fitheid maximaal € 150,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde voor:

Health Check en Preventieve gezondheidstest

Wij vergoeden deze zorg bij verpleegkundigen van Care for Human die wij hiervoor hebben gecontracteerd of een andere aanbieder waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Wil je weten met welke andere aanbieder(s) wij afspraken hebben gemaakt? Gebruik dan de FBTO Zorgzoeker.

Personal training (introductiepakket)

Wij vergoeden de kosten van een Introductiepakket Personal Training bij een aanbieder waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Wil je weten met welke aanbieder(s) wij afspraken hebben gemaakt? Gebruik dan de FBTO Zorgzoeker.

Psychologische (sport)begeleiding

Wij vergoeden de kosten van (preventieve) psychologische (sport)begeleiding door een sportpsycholoog. De sportpsycholoog moet zijn gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Je vindt de door de SCAS gecertificeerde sportpsychologen hier. Op de nota moet staan SCAS gecertificeerd.

Sportmassage

Wij vergoeden de kosten van sportmassage. De sportmasseur moet gecertificeerd zijn door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Je vindt de door de SCAS gecertificeerde sportmasseurs op de website Sportzorg.nl. Op de nota moet staan SCAS gecertificeerd.

Voedingsvoorlichting door een gewichts­consulent of (sport)diëtist

Wij vergoeden de kosten van voedingsvoorlichting door een gewichtsconsulent of een (sport)diëtist. Voedingsvoorlichting is voorlichting en advisering op het terrein van voeding en eetgewoonten, zonder medisch doel. De gewichtsconsulent moet aangesloten zijn bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) of voldoen aan de kwaliteitseisen van de BGN. De sportdiëtist moet zijn gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS). Je vindt de door de SCAS gecertificeerde sportdiëtisten op de website Sportzorg.nl. Op de nota moet staan: Aangesloten bij het BGN of SCAS gecertificeerd.

Afvallen

Wij vergoeden één van de schriftelijke- of online programma's georganiseerd door Happy Weight. Op de nota moet staan Happy Weight inclusief de naam van de cursus. Daarnaast moet je een bewijs van deelname kunnen geven. Kijk voor meer informatie op de website van Happy Weight.

Online slaapcursus

Wij vergoeden de kosten voor de volgende (preventieve) cursussen: Een online slaapcursus of ‘de slaapcoach’ waarbij je online professioneel advies en praktische oplossingen krijgt om beter te slapen. De cursus moet worden georganiseerd door Somnio. Je moet een bewijs van aanmelding aan ons geven. En op de nota moet staan dat Somnio de aanbieder is en welke slaapcursus is gevolgd. Meer informatie vind je op de website van Somnio.

Training mindfulness

Wij vergoeden de kosten van een mindfulnesstraining. De mindfulnesstraining moet gegeven worden door een trainer die is aangesloten bij de Vereniging Mindfulness Based trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN). Deze kun je vinden op de website van de VMBN.

Let op: onze aanvullende module Conditie & Fitheid heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Conditie & Fitheid kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.