Naar inhoud

Brillen

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor brillen.

Wat is een bril?

Met een bril kun je de scherpte van het zicht verbeteren.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

Je krijgt geen vergoeding voor een bril vanuit de basisverzekering. Heb je een medische indicatie voor een (speciale) bril of lenzen? Dan kun je soms wel een vergoeding krijgen. Je leest hierover meer op de pagina vergoeding voor hulpmiddelen

Wat vergoedt de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie?

Met de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie krijg je een brillenvergoeding. Voor de vergoeding van brillen hebben we afspraken gemaakt met Specsavers:

  • Elk volwassen lid van het gezin kan 1 keer per jaar een complete bril op sterkte uitzoeken en ontvangt daarvoor een vergoeding van € 100,-.
  • Daarnaast kan elk meeverzekerd kind tot 18 jaar 1 keer per jaar een (kinder)bril uitzoeken en ontvangt daarvoor een vergoeding van € 100,-.
  • Extra glasopties of duurdere monturen moet je zelf betalen.
  • De volwassen klant besteedt minimaal € 100,- voor een bril voor volwassenen en minimaal € 100,- per kind tot 18 jaar voor een (kinder)bril.

Specsavers rekent geen extra kosten voor sterkte, prisma en cilinder in alle enkelvoudige en varifocale glazen. De extra kosten voor andere speciale glasopties of een duurder montuur betaal je zelf.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Waar kan ik naartoe?

Je kunt naar de winkels van Specsavers. De vergoedingen zijn te combineren met andere kortingen of acties van Specsavers. De vergoeding wordt gelijk bij het betalen in de winkel verrekend. Vergeet niet om je zorgpas mee te nemen naar de winkel.

Let op: Soms zijn de kosten hoger dan de vergoeding. Dat verschil betaal je zelf. Bijvoorbeeld: je kiest een montuur met glazen, bril uit waar je € 200,- voor betaalt. De maximale vergoeding uit de module Gezichtszorg & Orthodontie is € 100,-. Je betaalt in dit voorbeeld dus € 100,- zelf.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.