Naar inhoud

Nederlands Astma­centrum Davos

 

Wat is het Nederlands Astma Centrum?

Het Nederlands Astmacentrum Davos behandelt mensen met moeilijk behandelbaar astma. Het ligt op 1.650 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Kijk voor meer informatie op de website van het Nederlands Astmacentrum Davos.

Wat vergoedt de basisverzekering in 2020?

De basisverzekering vergoedt vanaf 2020 géén behandelingen meer in Davos. Wij mogen de hooggebergtebehandeling in het Nederlands Astmacentrum Davos namelijk niet meer vergoeden. Dit is besloten vanuit het Zorginstituut Nederland (ZiNL).

Heb je al een machtiging? Dan mag je de behandeling gewoon afmaken

Heb je vóór 10 december 2019 een machtiging gekregen voor de hooggebergtebehandeling in Davos? Of volg je nu een hooggebergtebehandeling in Davos? Dan kun je deze behandeling gewoon afmaken. Ook als deze begint of doorloopt in 2020.

Heb je een verwijzing voor klinische longrevalidatie?

Dan kun je terecht in één van de klinische longrevalidatiecentra in Nederland of in Davos. Kies je voor een behandeling in Davos? Dan worden de reiskosten voor jou en de reis- en verblijfkosten voor je partner niet door ons vergoed. Kijk in de FBTO Zorgzoeker voor de centra waar wij afspraken mee gemaakt hebben.

Wij passen onze polisvoorwaarden voor behandeling in Davos aan

Er is geen machtiging meer nodig. Ook vervalt de voorwaarde dat er eerst klinische longrevalidatie in Nederland moet zijn geweest. Er moet wel een indicatie zijn voor klinische longrevalidatie. Dat beoordeelt de verwijzend specialist. Lees onze voorwaarden na.

Waar kun je wel naartoe?

Wij hebben afspraken gemaakt met verschillende astmacentra. Kijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wat zijn de voorwaarden voor 2020?

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De voorwaarden voor andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 2019 of 2018.