Naar inhoud

Reiskosten bezoek opgenomen kind

Is een meeverzekerd minderjarig kind op je FBTO polis opgenomen in een ziekenhuis, revalidatiecentrum of GGZ-instelling in Nederland? En heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg & Herstel aanstaan? Dan vergoeden wij je reiskosten voor ziekenbezoek.

Wat wordt vergoed in 2019?

Je krijgt maximaal € 0,30 per km, per verzekerd kind per kalenderjaar. De reisafstand moet minimaal 25 km zijn. Je krijgt dus alleen vergoeding als het kind dat je bezoekt minderjarig is en op je polis is meeverzekerd. Voorwaarde is dat FBTO een verklaring vraagt van opname van de verzekerde. De vergoeding krijg je uit de module Zorg & Herstel. In totaal krijg je met deze module maximaal € 750,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt. De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Wanneer kan ik de module Zorg & Herstel aanzetten?

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.