Naar inhoud

Persoonlijke hulp­verlening in het buitenland

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld) aanstaan? Dan krijg je uitgebreide hulpverlening in het buitenland. 

Wat wordt vergoed in 2019?

Je bent verzekerd voor spoedeisende hulpverlening. Je krijgt bij noodgevallen 24/7 uitgebreide hulpverlening. Dit krijg je van de FBTO Alarmcentrale +31(58) 234 56 50. Dit nummer staat ook op je zorgpas.

Wanneer kan ik de module Zorg in het buitenland aanzetten?

De module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.

Heb ik eigen risico?

De medisch noodzakelijke zorg wordt uit de basisverzekering vergoedt tot maximaal het Nederlandse tarief. Hier betaal je wel eigen risico voor. De module Zorg in het buitenland vult nog aan wanneer de kosten in het buitenland het Nederlandse tarief overschrijden. Hier betaal je geen eigen risico over.