Naar inhoud

Lactatiekundig advies borstvoeding

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezinsplanning aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor lactatiekundig advies/een cursus borstvoeding.

Wat is het?

Geef je borstvoeding of ben je van plan dit te gaan geven? Lactatiekundig advies is een cursus hoe je het beste je kindje(s) borstvoeding kunt geven.

Wat wordt vergoed in 2019?

Met de module Gezinsplanning krijg je in totaal maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per vrouwelijke verzekerde voor:

  • Lactatiekundig advies/cursus borstvoeding
  • Eigen bijdrage bevalling en kraamzorg

Let op! Reiskosten en hulpproducten worden niet vergoed.

Onze aanvullende module Gezinsplanning heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Waar kan ik naar toe?

De lactatiekundige moet zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL) of heeft het certificaat International Board of Lactation Consultant (IBCLC). Dit moet op de nota staan.

Heb ik eigen risico?

Je betaalt geen eigen risico.

Wanneer kan ik deze module aanzetten?

De module Gezinsplanning kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.