Naar inhoud

Elektrische epilatie gezichts­beharing

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan worden kosten van elektrische epilatie van ernstig ontsierende gezichts- en/of halsbeharing onder voorwaarden vergoed.

Wat is het?

Met elektrische epilatie wordt het haar op je gezicht verwijderd.

Wat wordt vergoed in 2019?

In totaal krijg je met deze aanvullende module maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde. Deze behandeling wordt alleen vergoed voor de vrouwelijke verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Waar kun je naar toe?

  1. En schoonheidsspecialist. De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS). Met de specialisatie elektrische epilatie gezichtsbeharing. Zie hiervoor de website anbos.nl
  2. Een huidtherapeut. De huidtherapeut moet geregistreerd zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zie hiervoor de website huidtherapie.nl

Belangrijk om te weten: op de nota moet duidelijk staan dat het om ernstig ontsierende gezichts- en/of hals beharing in het gezicht en/of de hals gaat.

Let op! Houd je er rekening mee dat de kosten van elektrische epilatie soms hoger zijn dan de vergoeding? Het verschil moet je dan zelf betalen.

Wanneer kan ik deze module aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.