Naar inhoud

Bekkenfysio­therapie bij urine-incontinentie

Ben je 18 jaar of ouder? Heb je een FBTO Zorgverzekering en is er sprake van urine-incontinentie? Wil je dit behandelen met bekken­fysiotherapie? Dan heb je 1 keer per indicatie recht op de eerste 9 behandelingen vanuit de basisverzekering door een bekkenfysiotherapeut. Hoe deze zorg er voor jou uitziet, hangt af van wat de fysiotherapeut te bieden heeft.

Wat is het?

Een vergoeding voor bekkenfysiotherapie bij urine verlies. Bekken­fysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen hiervan.

Wat wordt vergoed in 2019?

Je krijgt vergoeding onder voorwaarden.

Zorgverlener met contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van maximaal 9 behandelingen
  • Naturapolis: 100% vergoeding van maximaal 9 behandelingen

Zorgverlener zonder contract:

  • Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief) of als dat er niet is 100% van het marktconforme tarief
  • Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerd tarief van maximaal 9 behandelingen

Meer behandelingen nodig?

Deze krijg je vergoed uit de aanvullende module Spieren & Gewrichten Een behandeling van een bekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeutische behandeling. Je krijgt met de module Spieren & Gewrichten vergoeding voor fysiotherapeutische behandelingen. Het gaat in alle gevallen om behandelingen die medisch noodzakelijk zijn. Je hebt recht op een vergoeding van maximaal € 200,- of € 350,- per verzekerde, per kalenderjaar. Krijg je ook nog andere paramedische behandelingen? Dan tellen die behandelingen ook mee voor het maximaal te vergoeden bedrag.

De aanvullende module Spieren & Gewrichten heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Waar kan ik naartoe?

Er is geen verwijzing nodig. Je mag zonder verwijzing contact opnemen met een zorgverlener.

Je kunt naar een bekkenfysiotherapeut die voor deze specifieke zorg staat ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) of bij de Stichting Keurmerk Fysiotherapie. Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in onze FBTO Zorgzoeker.

Heb ik eigen risico?

Ja, je betaalt eigen risico voor de 1e 9 behandelingen uit de basisverzekering.

Wanneer kan ik de module aanzetten?

De module Spieren & Gewrichten kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk de polisvoorwaarden van je basisverzekering (pdf) van FBTO en de Voorwaarden FBTO Aanvullende modules (pdf).