Naar inhoud

Acne

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aan staan? Dan krijg je een vergoeding voor de behandeling bij acne bij een schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

Wat is het?

Behandelingen van acne-jeugdpuisten in het gezicht.

Wat wordt vergoed in 2019?

Voor de behandeling bij acne krijg je met de module Gezichtszorg & Orthodontie maximaal € 250,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde.

Let op: onze aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.

Waar kan ik naar toe?

Je hebt een verwijzing van de (huid)arts nodig om naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut te gaan vanwege een ernstige vorm van acne in je gezicht en/of hals.

  1. De schoonheidsspecialist moet geregistreerd staan bij de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS) met de specialisatie acne. Zie hiervoor op anbos.nl
  2. De huidtherapeut moet geregistreerd zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zie hiervoor de website huidtherapie.nl
  3. Op de nota moet duidelijk staan dat het om acne in het gezicht en/of de hals gaat.
  4. Op de nota moet duidelijk staan dat de schoonheidsspecialist of huidtherapeut lid is van de vereiste beroepsvereniging.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.

Wanneer kan ik de module Gezichtszorg & Orthodontie aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.