Naar inhoud

Zwanger! En je verzekering dan?

De test is positief: je bent zwanger! Gefeliciteerd! Lees hier alles over wat je moet regelen. En hoe het zit met je verzekering als je een kindje krijgt.

Regelen tijdens de zwangerschap

Na die positieve zwangerschapstest, komt er een hoop op je af. Er moet van alles geregeld worden. Een verloskundige, kraamhulp, misschien zelfs de kinderopvang al. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan hoef je ons niet te laten weten dat je zwanger bent. En je mag zelf uitzoeken wie de kraamhulp bij jou thuis levert.

Regelen na de geboorte

Je hebt een kindje gekregen, gefeliciteerd! Hopelijk is alles goed gegaan. Is de eerste chaos rondom de geboorte weggetrokken? Dan is het belangrijk om wat dingen te regelen voor je verzekering. Meld je kindje binnen 4 maanden na de geboorte of adoptie aan bij je zorgverzekering.

Daarnaast is het verstandig om onderstaande verzekeringen aan te passen. Verander de gezinssamenstelling, zodat jij en je kindje goed verzekerd zijn.

  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Doorlopende reisverzekering
  • Ongevallenverzekering
  • Uitvaartverzekering

Meer over zwanger zijn en je verzekering

Wat krijg je vergoed als je bevalt in het ziekenhuis zonder medische indicatie? Hoeveel betaal je aan eigen bijdrage voor kraamzorg? En wat zit er eigenlijk in het medische kraampakket? Wij hebben de antwoorden.

Medisch Kraampakket

Koop je kraampakket voor je 6 maanden zwanger bent. Zo heb je alle spullen die nodig zijn voor de bevalling en kraamtijd op tijd in huis. Meer info

Vergoeding voor kraamzorg

Je betaalt een eigen bijdrage voor kraamzorg, dat is wettelijk bepaald. Hoeveel betaal je? En hoeveel dagen kraamzorg krijg je eigenlijk? Meer info

Vergoeding voor bevalling

Soms krijg je bepaalde kosten voor je bevalling vergoed. Maar in andere gevallen moet je ze zelf betalen. We vertellen je precies hoe het zit. Meer info

Eigen bijdrage betalen

De eigen bijdrage wordt vaak verward met het eigen risico. Maar dit is zeker niet hetzelfde. Bekijk de verschillen en de interactieve video! Meer info

Handige informatie als je een kindje krijgt

Er komt veel op je af als je zwanger bent. Van vreemde klachten tot voedingsadvies en een gigantische babyuitzetlijst. Om een beetje wegwijs te worden in die wereld, hebben we handige tips en informatie voor je.