Naar inhoud
Het Prinsjesdag koffertje van FBTO

FBTO verzekert ook je zorg

 • Eén van de scherpste basispremies van Nederland
 • Betaal alleen voor de modules die je kiest
 • Betaal je eigen risico in termijnen

Al je verzekeringen onder 1 dak

Naast je auto, vakantie en je huis, kunnen we ook je zorg verzekeren. Dan heb je alles onder 1 dak. Wel zo overzichtelijk. Goed om te weten: wij stellen geen medische vragen wanneer je je aanmeldt. Iedereen is welkom!

Daarnaast hebben wij voor de FBTO Zorgverzekeringen Basis en Basis Plus (naturapolissen) een groot aanbod van gecontracteerde zorgverleners waar je terecht kunt. Wil je naar een zorgverlener waar FBTO geen afspraken mee heeft? Dat kan ook! Dan kies je voor de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij (combinatiepolis). Je krijgt dan bij alle ziekenhuizen en zorgverleners tot maximaal 100% van het marktconforme of wettelijke tarief vergoed. Er zijn 2 uitzonderingen:

 1. Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed.
 2. GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerde tarief vergoed. 

Onze zorgpremies van 2023

 • Basis: onze voordelige naturapolis. Je betaalt € 126,95 per maand.
 • Basis Plus: onze naturapolis met ruime keuze aanvullende zorg. Je betaalt € 138,95 per maand.
 • Basis Vrij: onze combinatiepolis met meestal vrije keuze van je zorgverleners. Je betaalt € 141,95 per maand.

De voordelen van de FBTO Zorgverzekering

Net als bij de schadeverzekeringen, kies je bij de FBTO Zorgverzekering ook zelf waarvoor je je wel of niet wilt verzekeren. Kies zelf je aanvullende modules en betaal alleen voor wat jij kiest. Zo heb je een verzekering die precies bij je past. Met of zonder fysiotherapie bijvoorbeeld. Of een tandverzekering.

 • Kinderen tot 18 jaar verzeker je zonder extra kosten mee
 • Word snel geholpen via WhatsApp, chat of social media
 • Betaal vanaf € 50,- je verplicht én vrijwillig eigen risico in termijnen
 • Declareer gemaakte kosten snel en eenvoudig via onze app
 • Het Zorgteam helpt bij wachtlijstbemiddeling en andere zorgvragen

Kies je aanvullende modules

Bij FBTO heb jij je zorg in eigen hand. We hebben geen uitgebreide pakketten, met zorg die je misschien helemaal niet nodig hebt. Bij Basis Vrij en Basis Plus kies je uit alle 6 aanvullende modules. Kies bijvoorbeeld voor meer of minder fysiotherapie. En wil je verzekerd zijn voor tandartskosten? Misschien heb je maar 1 module nodig of toch alle 6…

Heb je niet zoveel nodig en vind je een scherpe premie belangrijk? Bij de FBTO Zorgverzekering Basis kies je uit 4 aanvullende modules.

Deze modules kies je bij alle basisverzekeringen

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Deze modules kies je bij Basis Plus of Basis Vrij

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Toch extra zorg verzekeren? Dat kan! Tijdens het jaar kun je op elk moment en bij alle basisverzekeringen deze aanvullende modules aanzetten:

* De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.
Bekijk ook het informatiedocument. Of bekijk vergelijkbare basisverzekeringen van Achmea.

Kies voor online zorgtools

Krijg direct toegang tot online medische hulp met e-health en online zorgtools. Denk aan Mental Coaching, de Dokter op Zak app of de app van Airdoctor. En voor klanten met de aanvullende module Zorg in het Buitenland hebben we de Skinvision App. Hiermee kun je een verdacht plekje op je huid fotograferen en krijg je advies of je naar een dokter toe moet of niet.

Kies voor het betalen van  je eigen risico in termijnen

Kies je voor een hoger vrijwillig eigen risico, bijvoorbeeld omdat je dan een korting krijgt op je maandelijkse zorgpremie? Geen zorgen, je kunt het verplicht én vrijwillig eigen risico vanaf € 50,- betalen in termijnen. Dat is uniek bij FBTO!

Kies zelf op welk moment je betaalt

Betaal je zorgpremie wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld als alle andere rekeningen worden afgeschreven of direct wanneer je je salaris krijgt.

Kies ervoor om je zorgkosten met iDEAL te betalen

Je kunt de rekening voor je zorgkosten nu makkelijk betalen via iDEAL. Je krijgt altijd bericht van ons als er een rekening voor je klaarstaat.

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Hoeveel je dan vergoed krijgt, ligt aan de basisverzekering die je hebt:

 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan krijg je maximaal 65% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Plus? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij? Dan krijg je 100% van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Er zijn twee uitzonderingen:
 • Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.
 • GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed. 

Je sluit altijd een contract af dat loopt tot en met 31 december. Meestal loopt het contract van 1 januari tot en met 31 december. Je kunt alleen per 1 januari overstappen. Dat is door de overheid bepaald. Soms kun je wel wisselen van verzekeraar:

 • Als je gaat scheiden en je bent niet de hoofdverzekerde
 • Als je een nieuwe baan krijgt. Je had vanuit je oude baan een zorgverzekering via een collectief van de werkgever en bij je nieuwe baan ook
 • Als je 18 wordt. Dan moet je je zelf verzekeren
 • Als wij de polisvoorwaarden in jouw nadeel veranderen. Behalve als dit een verandering is volgens artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet
 • Als je in Nederland belasting gaat betalen en je in het buitenland woont
 • Als je een militaire ambtenaar bent en uit dienst gaat
 • Als je uit het buitenland komt en in Nederland gaat wonen. Vanaf het moment dat je verplicht bent een verzekering af te sluiten heb je vier maanden de tijd om een zorgverzekering af te sluiten. Sluit je de zorgverzekering te laat af? Dan krijg je een boete. Dat is in de wet zo geregeld
 • Als je onverzekerd was, maar wel een verzekering moest hebben

Bij FBTO geldt geen wachttijd. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten voordat je de nota’s vergoed krijgt. De vergoeding die je krijgt moet natuurlijk wel verzekerd zijn door de basisverzekering of aanvullende module(s) die je aan hebt staan.

Let op! Krijg je de vergoeding uit een aanvullende module? Kijk dan naar de ingangsdatum van de module. Bij declaraties kijken we naar de behandeldatum en niet naar de datum van de nota.

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.


Nee, bij FBTO accepteren we iedereen. We stellen geen medische vragen en vragen dus ook geen medische dossiers op. Iedereen is welkom!