Naar inhoud
Animatie prinsjesdag koffer met poppetje, kraan, wolkje met rode kruis en medicijnen

FBTO verzekert ook je zorg

 • Onze klanten geven een 8,1 voor onze online service
 • Onze snelle afhandeling van declaraties krijgt een 8,2
 • Onze klantenservice zit voor je klaar en krijgt een 7,5

Al je verzekeringen onder 1 dak

Naast je auto, vakantie en je huis, kunnen we ook je zorg verzekeren. Dan heb je alles onder 1 dak. Wel zo overzichtelijk. Goed om te weten: wij stellen geen medische vragen wanneer je je aanmeldt. Iedereen is welkom!

De voordelen van de FBTO Zorgverzekering

 • Declaraties binnen 2 werkdagen op je rekening
 • Mooie deals met de FBTO Blijmakers
 • Je kunt gebruik maken van onze online zorgtools
 • Kies uit 5 betaalmomenten
 • Je zorgkosten betalen in delen

Stel je zorgverzekering samen in 3 stappen

Zorgverzekering kiezen ingewikkeld? Niet bij FBTO. Dit zijn de stappen:

 1. Kies je basisverzekering
 2. Kies je eigen risico
 3. Maak je zorgverzekering compleet met aanvullende modules

Klaar alweer! Tijd voor iets gezelligs… 😊

PS. Klaar met het afsluiten van onze zorgverzekering? Kijk dan eens voor mooie deals bij onze FBTO Blijmakers! Daar word je toch blij van? En we hebben ook nog FBTO Online zorgtools. Dit zijn apps of sites die je helpen bij je gezondheid.

Stap 1. Kies je basisverzekering

Bij FBTO kies je uit 3 basisverzekeringen: Basis, Basis Plus of Basis Vrij.

Stap 2. Kies je eigen risico

Ben je 18 jaar of ouder? Dan heb je geldt een verplicht eigen risico van € 385,-. Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je krijgt dan korting op je premie.

Stap 3. Kies je aanvullende modules

Net als bij de schadeverzekeringen, kies je bij de FBTO Zorgverzekering ook zelf waarvoor je je wel of niet wilt verzekeren. Zo heb je een verzekering die precies bij je past. Met of zonder fysiotherapie bijvoorbeeld. Of een tandverzekering.

Deze modules kies je bij alle basisverzekeringen

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Deze module kies je bij Basis Plus of Basis Vrij

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Extra zorg nodig tijdens het jaar?

Dat kan! Zet de onderstaande aanvullende modules aan. Dit kan op elk moment. Ze gaan in op de 1e van de volgende maand.

* De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. En of je een eigen risico hebt.

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Hoeveel je dan vergoed krijgt, ligt aan de basisverzekering die je hebt:

 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan krijg je maximaal 65% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Plus? Dan krijg je maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.
 • Heb je de FBTO Zorgverzekering Basis Vrij? Dan krijg je 100% van het wettelijke of marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat. Er zijn twee uitzonderingen:
  • Verpleging en verzorging in eigen omgeving (wijkverpleging). Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.
  • GGZ. Heeft de zorgverlener geen contract met FBTO? Dan krijgt je maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

Komt het niet uit om je eigen bijdrage of eigen risico in 1 keer te betalen? Geen probleem. Je kunt je nota’s in delen betalen. Dit kost je niks extra. Je regelt het heel gemakkelijk zelf via Zorggebruik.

Bij FBTO geldt geen wachttijd. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten voordat je de nota’s vergoed krijgt. De vergoeding die je krijgt moet natuurlijk wel verzekerd zijn door de basisverzekering of aanvullende module(s) die je aan hebt staan.

Let op! Krijg je de vergoeding uit een aanvullende module? Kijk dan naar de ingangsdatum van de module. Bij declaraties kijken we naar de behandeldatum en niet naar de datum van de nota.

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.

Nee, bij FBTO accepteren we iedereen. We stellen geen medische vragen en vragen dus ook geen medische dossiers op. Iedereen is welkom!