Naar inhoud

FBTO verzekert ook je zorg

 • Scherpe basispremie
 • Betaal alleen voor de modules die je kiest
 • Betaal je eigen risico in termijnen

Al je verzekeringen onder 1 dak

Naast je auto, vakantie en je huis, kunnen we ook je zorg verzekeren. Goed geregeld! Dan heb je alles onder 1 dak.

Goed om te weten: wij stellen geen medische vragen wanneer je je aanmeldt. Iedereen is welkom!

Daarnaast hebben wij voor onze basisverzekering (naturapolis) een groot aanbod van gecontracteerde zorgverleners waar je terecht kunt. Wil je naar een zorgverlener waar FBTO geen afspraken mee heeft? Dat kan ook! Dan kies je voor de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis).

Voordelen van de FBTO Zorgverzekering

Net als bij de schadeverzekeringen, kies je bij de FBTO Zorgverzekering ook zelf waarvoor je je wel of niet wilt verzekeren. Kies zelf je aanvullende modules en betaal alleen voor wat jij kiest. Zo heb je een verzekering die precies bij je past. Met of zonder fysiotherapie bijvoorbeeld. Of een tandverzekering.

 • Word snel geholpen via WhatsApp, chat, social media of telefoon
 • Betaal vanaf € 50,- je verplicht én vrijwillig eigen risico in termijnen
 • Declareer gemaakte kosten snel en eenvoudig via onze app
 • Het Zorgteam helpt bij wachtlijstbemiddeling en andere zorgvragen
 • Blogs met praktische tips

Kies je aanvullende modules

Bij FBTO kies jij wat je nodig hebt. We hebben geen uitgebreide pakketten, met zorg die je misschien helemaal niet nodig hebt. Jij kiest! Je kunt kiezen uit 6 aanvullende modules. Kies je bijvoorbeeld voor meer of minder fysiotherapie. En wil je verzekerd zijn voor tandartskosten? Misschien heb je maar 1 module nodig of toch alle 6… Je betaalt alleen wat je nodig hebt. 

Kies voor online zorg met onze e-health oplossingen

Krijg direct toegang tot online medische hulp. Denk aan de online reanimatiecursus van het Rode Kruis, de Dokter op Zak app of de app van Airdoctor. Vanaf 1 januari 2022 hebben we voor klanten met de aanvullende module Zorg in het Buitenland: de Skinvision App. Hiermee kun je een verdacht plekje op je huid fotograferen en krijg je advies of je naar een dokter toe moet of niet.

Kies voor het betalen van  je eigen risico in termijnen

Kies je voor een hoger vrijwillig eigen risico, bijvoorbeeld omdat je dan een korting krijgt op je maandelijkse zorgpremie? Geen zorgen, je kunt het verplicht én vrijwillig eigen risico vanaf € 50,- betalen in termijnen. Dat is uniek bij FBTO!

Kies zelf op welk moment je betaalt

Betaal je zorgpremie wanneer het jou uitkomt. Bijvoorbeeld als alle andere rekeningen worden afgeschreven of direct wanneer je je salaris krijgt.

Kies ervoor om je zorgkosten met iDEAL te betalen

Je kunt de rekening voor je zorgkosten nu direct betalen via iDEAL. Je krijgt altijd bericht van ons als er een rekening voor je klaarstaat.

Óók je zorgverzekering bij FBTO

Veel mensen kennen FBTO bijvoorbeeld van de auto-, inboedel-, opstal- en reisverzekering. Ook verzekeren we graag je zorg. Met de service die je van ons gewend bent. Kies de FBTO Zorgverzekering die bij je past. Ook hier betaal je alleen voor wat jij kiest. In de video zie je waarom klanten kiezen voor een zorgverzekering van FBTO!

Veelgestelde vragen

Ja, bij FBTO kun je altijd zelf je zorgverlener kiezen. Wat je vergoed krijgt, is wel afhankelijk van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je een basisverzekering (naturapolis)? Dan krijg je 100% vergoed bij de zorgverleners waarmee we een contract hebben. Geen zorgen, we hebben een ruime keuze aan zorgverleners dus er is altijd wel een bij jou in de buurt. Bekijk in de FBTO Zorgzoeker waar je terecht kunt.

Wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 75% vergoed van het bedrag dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.

Heb je een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? Dan krijg je altijd 100% vergoed van het wettelijke of marktconforme tarief.

Je sluit altijd een contract af dat loopt tot en met 31 december. Meestal loopt het contract van 1 januari tot en met 31 december. Je kunt alleen per 1 januari overstappen. Dat is door de overheid bepaald. Soms kun je wel wisselen van verzekeraar:

 • Als je gaat scheiden en je bent niet de hoofdverzekerde
 • Als je een nieuwe baan krijgt. Je had vanuit je oude baan een zorgverzekering via een collectief van de werkgever en bij je nieuwe baan ook
 • Als je 18 wordt. Dan moet je je zelf verzekeren
 • Als wij de polisvoorwaarden in jouw nadeel veranderen. Behalve als dit een verandering is volgens artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet
 • Als je in Nederland belasting gaat betalen en je in het buitenland woont
 • Als je een militaire ambtenaar bent en uit dienst gaat
 • Als je uit het buitenland komt en in Nederland gaat wonen. Vanaf het moment dat je verplicht bent een verzekering af te sluiten heb je vier maanden de tijd om een zorgverzekering af te sluiten. Sluit je de zorgverzekering te laat af? Dan krijg je een boete. Dat is in de wet zo geregeld
 • Als je onverzekerd was, maar wel een verzekering moest hebben

Bij FBTO geldt geen wachttijd. Dat betekent dat je niet hoeft te wachten voordat je de nota’s vergoed krijgt. De vergoeding die je krijgt moet natuurlijk wel verzekerd zijn door de basisverzekering of aanvullende module(s) die je aan hebt staan.

Let op! Krijg je de vergoeding uit een aanvullende module? Kijk dan naar de ingangsdatum van de module. Bij declaraties kijken we naar de behandeldatum en niet naar de datum van de nota.

Voor vergoedingen uit de basisverzekering heb je niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over. Stuur ons wel de toestemming-machtiging van je huidige verzekeraar.

Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming voor de behandeling aan FBTO.


Nee, bij FBTO accepteren we iedereen. We stellen geen medische vragen en vragen dus ook geen medische dossiers op. Iedereen is welkom!