Naar inhoud
vergoeding elektriciteit beademing

Vergoeding elektriciteit mechanische beademing

Maak je thuis gebruik van mechanische ademhalings­ondersteuning? Dan heb je recht op een tegemoetkoming in de elektriciteitskosten.
17 september 2019
Hoe hoog deze vergoeding precies is, wordt nog bepaald. In de tussentijd krijgen klanten van FBTO een tijdelijke vergoeding.

Zorgverzekeraars Nederland is in gesprek over de vergoeding

Omdat deze vergoeding nieuw is, is het belangrijk om goed na te denken over het bedrag van de vergoeding. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is hier namens FBTO en alle andere zorgverzekeraars onder andere met Centra over Thuisbeademing over in gesprek. Samen bespreken zij bijvoorbeeld de verschillende type apparaten en het aantal uren per dag dat een apparaat gebruikt wordt. Zo kan het juiste bedrag bepaald worden. En voorkomen we dat patiënten voor verrassingen komen te staan.

Verzekerden krijgen alvast een vergoeding van € 1,44

Totdat de nieuwe vergoeding bekend is, krijgen klanten van FBTO alvast een vergoeding voor de gemaakte elektriciteitskosten. De vergoeding is eerst € 1,44 per dag. Het gaat om de kosten gemaakt vanaf 1 januari 2019. Is de definitieve vergoeding bekend? Dan passen we het bedrag van de vergoeding aan als dat nodig is.

Je vraagt de vergoeding online aan

Wil je de vergoeding aanvragen? Vul dan het formulier vergoeding mechanische thuisbeademing in.

Vragen? Stel ze aan het FBTO Zorgteam

Heb je vragen over de vergoeding? Bel dan met 1 van onze medewerkers van het FBTO Zorgteam op (058) 234 51 30. Zij helpen je graag verder. Je bereikt het FBTO Zorgteam van maandag tot en met vrijdag.

Misschien vind je dit ook interessant...