Naar inhoud

Merkbril vergoed door je zorgverzekering?

Een nieuwe, hippe bril? Of toch liever lenzen? Je kiest zelf. Want je kunt je aanvullende verzekerd voor brillen en lenzen.
12 april 2019

Rood, paars, wit of toch zwart? 3D, eigenzinnig, retro of onopvallend. Je kiest een bril die bij je past. En de keuze is enorm. Zowel in vorm en kleur als in merk. Maar zo’n dure merkbril, wordt die wel vergoed door je zorgverzekering?

Merkbrillen en de laatste trends

Je hebt je eigen kledingstijl en weet precies wat je mooi vindt. Ja, dat geldt ook voor de bril die je dagelijks op je neus zet om helder naar je omgeving te kunnen kijken. Helaas heb je een dure smaak en is die bril – inderdaad – van een bekend merk. En daar hangt een flink prijskaartje aan. 

Vergoeding voor brillen

Als er geen medische noodzaak is, krijg je geen vergoeding voor brillen vanuit de basisverzekering. Wil je die mooie nieuwe merkbril gedeeltelijk vergoed krijgen? Dan heb je dus een aanvullende verzekering nodig. Bij FBTO zit deze verzekering in de module Gezichtszorg & Orthodontie.

Heb je de module aanstaan? Dan krijg je bij Specsavers € 100,- vergoed per kalenderjaar. Deze vergoeding geldt voor een complete bril die minstens € 100,- kost. Van welk merk die bril is maakt dus helemaal niets uit. De vergoeding is hetzelfde voor een bril van Tommy Hilfiger of Armani als dat hij is voor een bril van het huismerk van Specsavers. De vergoeding is gewoon te combineren met kortingen en acties van Specsavers én je betaalt hiervoor geen eigen risico. Dat scheelt weer!

Merkbrillen voor kinderen

Datzelfde geldt trouwens voor kinderen tot 18 jaar die met je meeverzekerd zijn. Ook je dochter of zoon met dure smaak krijgt dus gewoon € 100,- voor die merkbril vergoed.

Korting bij een FBTO Zorgverzekering

Heb je de aanvullende module Gezichtszorg & Orthodontie niet aanstaan? Dan krijg je geen vergoeding, maar kun je wel profiteren van verschillende kortingen bij Specsavers. Namelijk:

 • 20% korting op een complete bril, maar niet in combinatie met andere aanbiedingen.
 • Bij elk contactlenzenabonnement vanaf € 5,- per maand krijg je:
  • 10% korting op de 1e levering van contactlenzen
  • Gratis proefset maandlenzen (of 5 paar daglenzen)
  • Iedere 2 jaar een gratis bril ter waarde van € 49,- (of korting op een duurdere bril)
  • Gratis thuisbezorging
  • Onbeperkte controles en nazorg

Goed geregeld

Heb je al een mooie bril op het oog? Bereken je premie en ontdek binnen 2 minuten hoeveel je per maand kwijt bent aan je zorgverzekering. Inclusief vergoeding voor merkbrillen, wel zo fijn!

Misschien vind je dit ook interessant...