Naar inhoud

MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen failliet

MC Slotervaart en de MC IJsselmeerziekenhuizen zijn failliet. Wat dit betekent voor de zorg?
12 november 2018

Op donderdag 25 oktober zijn het MC Slotervaart in Amsterdam en de MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland door de rechtbank failliet verklaard. Een faillissement dat veel vragen oproept en impact heeft op betrokkenen.

Op dit moment draaien de IJsselmeerziekenhuizen nog. Wel gaat vanaf deze week de spoedeisende hulp van het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad ’s avonds en ’s nachts dicht. Het MC Slotervaart heeft zijn klinische afdelingen inmiddels gesloten. De poliklinische afdelingen zijn open. Zodra er iets verandert, neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten.

Snelle sluiting MC Slotervaart

De situatie van het MC Slotervaart bleek slechter dan gedacht. Toen het faillissement was uitgesproken, kwamen leveranciers hun apparatuur ophalen. Ook bleven de uitzendkrachten en het ingehuurde zelfstandige personeel thuis. Daardoor kwam het ziekenhuis met ongeveer de helft minder werknemers te staan. De kwaliteit van de zorg stond hierdoor direct onder druk. De curator besloot de opgenomen patiënten daarom snel te verplaatsen.

Verzekerd van zorg

Voor het MC Slotervaart geldt dat een ander ziekenhuis in de regio de zorg overneemt. Het MC Slotervaart óf het ziekenhuis dat de behandeling overneemt, neemt contact met je op. Ben je niet onder behandeling? En sta je bijvoorbeeld op de wachtlijst voor een eerste afspraak? Dan kan het FBTO Zorgteam je helpen.

Zorgvragen?

Vragen over zorg? Bel het FBTO Zorgteam op (058) 234 51 30.

Misschien vind je dit ook interessant...