Naar inhoud

Kies je eigen zorgverlener

Met je zorgverzekering van FBTO kies je je eigen zorgverlener. Of je nu een naturapolis of een basisverzekering met de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis) hebt. Met de meeste zorgverleners hebben we al afspraken gemaakt voor 2021. Met een aantal zorgverleners zijn we nog in gesprek. In de FBTO Zorgzoeker vind je alle zorgverleners waar wij afspraken mee hebben. We passen de Zorgzoeker elke dag aan.

Je vergoeding bij zorgverleners zonder contract

Wil je naar een zorgverlener waarmee we geen contract hebben? Dat kan natuurlijk! Hoeveel vergoeding je krijgt, hangt af van je basisverzekering. Check in MijnFBTO of je een natura of restitutiepolis hebt.

Je hebt een naturapolis

Heb je een naturapolis? En wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 75% vergoed van het bedrag dat we gemiddeld betalen aan zorgverleners met een contract. Is je behandeling duurder? Dan betaal je het verschil zelf.

Je hebt een restitutiepolis (Vrije keuze zorgverlener)

Heb je de optie Vrije keuze zorgverlener (restitutiepolis)? En wil je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je 100% van het wettelijke of het marktconforme tarief. Dat is het tarief dat in vergelijking met andere zorgverleners in Nederland redelijk is. Een onredelijk hoog bedrag vergoeden we dus niet.

Weten wat je FBTO Zorgverzekering precies vergoedt? Bekijk dan de vergoedingenzoeker.

Ben je al onder behandeling?

Ben je onder behandeling bij een zorgverlener? En is deze niet meer gecontracteerd vanaf 1 januari? Dan mag je de behandeling nog wel afmaken. Je krijgt alles vergoed.

Ben je chronisch ziek?

Ben je langdurig ziek (bijvoorbeeld Diabetes of COPD) en kies je ervoor om bij je huidige arts te blijven? En is die arts vanaf 1 januari niet meer gecontracteerd? Dan krijg je alsnog de behandeling vergoed. Tijdens de behandeling wordt gekeken of je onder behandeling van de arts in het ziekenhuis blijft. Of dat je eigen huisarts de behandeling overneemt.

Als de (huis)arts je doorverwijst

Soms verwijst je (huis)arts je door naar een medisch specialist of andere zorgverlener. Je krijgt advies van je (huis)arts. Maar ook dan mag je altijd zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Bekijk daarom:

  • Of de behandeling door de basisverzekering of door een aanvullende module wordt vergoed.
  • Of de zorgverlener waarnaar de (huis)arts je verwijst een contract met ons heeft. Heeft de zorgverlener geen contract met ons? Check dan de polis van je basisverzekering hoe je verzekerd bent. Zo weet je of je zelf moet (bij)betalen. 

Je hoeft geen nota’s voor te schieten

Zorgverleners met een contract sturen hun nota’s direct naar ons. Je hoeft dus geen rekeningen voor te schieten of geld terug te vragen. Makkelijk! Heb je toch een nota gekregen? Stuur dan je nota naar ons.

Wij maken afspraken met zorgverleners

FBTO is onderdeel van Achmea. Wij hebben afspraken gemaakt met zorgverleners in Nederland die aan de kwaliteitseisen van Achmea voldoen en die goed op de kosten letten. Met deze zorgverleners sluiten wij contracten af. En we maken afspraken over toegang en bereikbaarheid van zorg. Zo krijg jij een goede kwaliteit van zorg en houden wij de premie betaalbaar.

Ook werken we via Zilveren Kruis samen met gemeenten aan de ontwikkeling van goede zorg dichtbij. Door samen plannen en afspraken te maken, helpen we jou met de best passende zorg.