Naar inhoud

Module Beter in je vel

Soms zit je niet zo lekker in je vel. Pieker je regelmatig? Heb je een dierbare verloren of heb je relatieproblemen? Met de aanvullende module Beter in je vel kies je de online zelfhulp die bij je past.

Je kan je FBTO Zorgverzekering aanvullen met de module Beter in je vel. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Premie: € 1,50 per maand
  • Online hulp van professionals
  • Anoniem naar de psycholoog
Bereken je premie 2 minuten

Wat voor online zelfhulp krijg je?

De online zelfhulp cursussen zijn ontwikkeld door de professionals op het gebied van mentale zorg. Je kiest 1 van de 5 thema’s en krijgt vervolgens een telefonische intake met een gediplomeerde verpleegkundige. Samen bespreken jullie je persoonlijke situatie en kijken jullie of het gekozen thema daarbij aansluit. Deze informatie blijft natuurlijk tussen jou en de verpleegkundige en is niet zichtbaar voor FBTO.

Binnen de module Beter in je vel kun je kiezen uit 5 thema’s:

Jong & depri

1 op de 5 jongeren voelt zich wel eens somber of depressief. Dat soort gevoelens komen soms voor en zijn zeker niet fijn. Gelukkig kun je er wat aan doen. De online cursus Jong & depri kan je helpen om sombere, neerslachtige en zelfs angstige gevoelens te overwinnen. Met deze online zelfhulp krijg je tips om je te motiveren leuke dingen te doen, zodat je beter in je vel zit. Aanmelden.

Piekeren

Iedereen piekert wel eens over dingen, maar soms pieker je zo vaak dat het je dwars zit in het dagelijks leven. Dan is de cursus Piekeren iets voor jou. Hiermee leer je hoe je negatieve emoties de baas wordt en kunt denken in oplossingen in plaats van problemen. Aanmelden.

Rouwverwerking

Het verliezen van een dierbare is verdrietig. Soms komt een verlies onverwacht, soms komt deze na een periode van ziekte. Iedereen gaat daar op z’n eigen manier mee om. Maar soms lukt het niet om rouwgevoelens goed te verwerken. Deze online zelfhulpmodule kan je helpen om dit gevoel een plek te kunnen geven. Om dit te bereiken krijg je verschillende tips en oefeningen en kun je persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen lezen. Aanmelden.

Relatieproblemen

Ups en downs vind je in iedere relatie. Maar soms zit je zo lang in een dip, dat je je afvraagt of je er samen wel uitkomt. In deze cursus test je of je een gezonde relatie hebt en krijg je tips en oefeningen om de relatie te verbeteren. Je leert over communicatie, intimiteit en je relatie met jezelf. Aanmelden.

Slaapproblemen

Heb jij moeite met (door) slapen? Nachtenlang wakker liggen is niet alleen emotioneel ongezond, het kan ook lichamelijke klachten opleveren. In de cursus Slaapproblemen krijg je online hulp bij het veranderen van je slaapgedrag. Denk hierbij aan het analyseren van hoe je slaapt, eventueel piekeren, het opbouwen van ritme en creëren van ontspanning. Aanmelden.

Extra ondersteuning en psychische hulp

Vind je het fijn dat je extra coaching krijgt tijdens je traject? De coaches van Medicinfo motiveren je graag om de gekozen zelfhulp module af te ronden. Wanneer je behoefte hebt aan extra coaching, geef je dit tijdens het intake gesprek aan. Je krijgt dan tijdens het programma 2 keer telefonische begeleiding van een persoonlijke coach die veel kennis heeft over het door jou gekozen thema.

Let op: hiervoor betaal je wel een eigen bijdrage van € 35,-. Deze eigen bijdrage wordt door FBTO aan je in rekening gebracht.

Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie.

Stel je eigen aanvullende zorgverzekering samen

De module Beter in je vel is slechts 1 voorbeeld van de modules waarmee je je zorgverzekering kunt samenstellen. Heb je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig? Gebruik je wel eens alternatieve geneesmiddelen of anticonceptie? Lees hier alles over de aanvullende modules van FBTO of bereken direct je premie.

Veelgestelde vragen

Je meld je aan voor 1 van de 5 zelfhulpcursussen via Medicinfo. Je wordt dan gebeld door een gediplomeerd verpleegkundige van Medicinfo voor een intakegesprek wanneer het jou uitkomt.

Dit bespreek je tijdens een uitgebreid intakegesprek met een gediplomeerd verpleegkundige van Medicinfo. Samen kijken jullie of de door jou gekozen cursus past bij de klachten die je hebt en bij jouw situatie en verwachtingen.

Nee. Alles wat besproken wordt tijdens de intake of de cursus is privé en wordt niet gedeeld met FBTO. We krijgen hier dus geen melding van.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Nee, bij FBTO accepteren we iedereen. We stellen geen medische vragen en vragen dus ook geen medische dossiers op. Iedereen is welkom!

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.